Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Росица Кирова: Сега разбирам как се е чувствал Слави, когато взе интервюто от Борисов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:52 / 01.09.2020Коментари (0)778
©
Никой от "Има такъв народ" не потърсил Росица Кирова, за да я попита какви са мотивите й за среща с Бойко Борисов. Тя изненадващо е била поканена от заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и премиера лично, на място, като лидер на гражданските инициативи в региона и организатор на протестите преди няколко години за проверката на пътя Видин - Монтана.

"Нямаше как да съгласувам действията си със Слави Трифонов дали заедно с премиера Бойко Борисов да инспектирам пътя Видин - Монтана тази сутрин в 8,30 часа", сподели Кирова пред Dir.bg.

Кирова от години ръководи гражданското сдружение "Единни за Видин", инициатор е на протести за въпросния път, радетел за мажоритарен вот и бе определена и като координатор на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

Малко след като премиера разпространи снимки с нея,  лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов написа във Facebook, че Кирова е изключена от партията. "И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава", допълни водещият.

В създалата се ситуация много видинчани, пък и от чужбина й благодарят за отстояването на каузата в името на Северозапада, други пък хейтват снимките й в мрежата.

Кирова подчерта, че преди да вземат решение от "Има такъв народ" никой не я е потърсил, за да чуе гледната й точка и защо се е съгласила да се срещне с премиера.

"Сега разбирам как се е чувствал Слави Трифонов, когато взе прословутото интервю от Бойко Борисов. Но той имаше достатъчно време и можеше да се подготви и да реагира адекватно, докато аз не. Ако днес не бях отишла управляващите щяха да кажат, че това се случва единствено и благодарение само на тях, а аз и видинчани се борим от 10 години. Заслугата е на видинчани и аз сега понасям своята отговорност. Ако не ги бях повела проектите за пътя щяха да продължават да стоят в чекмеджето на проектанта", заяви Кирова, която лично е контактувала месеци наред и с АПИ.

Тя припомни, че сега вече за пътя се е стигнало на етап финансиране. И коментира, че по този път катастрофите са твърде често явление. "За това и един човешки живот да съм спасила, мисията ми е изпълнена", каза Кирова.

Тя допълни, че е горда, че е повела шепа народ и е успяла в мисията си, но е отнесла твърде много глоби и актове. "Властта не е била благосклонна към нас. Протестите в София не могат да се сравняват с тези във Видин", каза Кирова.

Тя подчерта, че има доблестна и честна позиция.

Ако Трифонов ме потърси, аз бих му разказала в неговото предаване какво се е случило и защо съм реагирала по този начин. За мен днешната реакция на Тошко Йорданов бе емоционална, каза Кирова. Тя сподели, че в много от обажданията, които е получила са и задали въпроса каква е разликата между сегашното управление и проекта на Трифонов, щом и той е военизиран.

Кирова отбеляза, че явно не е взела мъдро политическо решение. "Господ ми е дал сигнал, че явно не трябва да съм политик. Но аз съм почтен и искрен човек. Надявам се "Има такъв народ" да успее. Ще помагам с каквото мога, ако ми се търси помощта,но пак ще подчертая, че за мен развитието на Северозапада е кауза", каза Кирова. И добави: "Жалко и тъжно ми е". И за "Има такъв народ" съм се раздала, но моята политическа кариера може да почака, заключи Росица Кирова.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абитуриентски балове 2024
Парламентарни избори 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: