Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отчаяна и самотна майка намира утеха в трите си деца
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:51 / 23.04.2019Коментари (0)403
© бТВ
Социалният проект на bTV "Бригада Нов дом" разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си.

Тя живееше сама с двете си дъщери от първия мъж, сина от втория си мъж и болната си майка в малка и рушаща се къща. Въпреки недоимъка, двете жени, останали без подкрепа, дават безгранична любов и грижа на малките.  Тежката реалност за мама Марина и баба Костадинка, Деси, Гери и Коце се промени, когато в дома й влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов.

На 17-годишна възраст Марина се запознава със Северин, заживяват при родителите й и създават Деси и Гери. Мъжът започва да я ревнува, въпреки че тя се е отдала изцяло на отглеждането на децата си. Той започва да контролира ежедневието й, контактите й, облеклото й. Любовта между тях изчезва, а на нейно място се настанява агресията. За да не посегне на Марина, Северин чупи врати, стени и мебели. След като малките стават свидетели на подобни ситуации, майката взема категорично решение и се разделя с баща им. Той не поглежда назад.

По-късно тя среща Марчело – бащата на Коце. Отношенията им бързо се изчерпват и той губи интерес към сина си. Марина се прибира при родителите си и заедно се грижат за децата. Живеят бедно, но щастливо до деня, в който баща й не се събужда от следобедния си сън. Костадинка също е със силно влошено здраве – диша с кислороден апарат и ежемесечно се подлага на хемодиализа. Марина работи в магазин за хранителни стоки, но парите не стигат. Тя страда, че не може да осигури необходимото за най-голямото й щастие – трите й деца.

Живеят в две стаи, кухня и баня. Къщата не е ремонтирана от построяването й, а децата спят на матрак на земята. Нямат бюра, подът е на цимент, а изолацията на фасадата стои незавършена от 5 години. Сестрата на Марина изплаща кухненски шкафове, а силите на семейството са стигнали до реновирането на банята, пише Блиц. Но всичко това се промени с пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов.

Майсторите довършиха санирането на фасадата, ремонтираха верандата, обособиха детска стая, обзаведоха жилището и промениха изцяло облика му. Те сложиха нови подове, шпакловаха всички стени и тавани, боядисаха в свежи цветове и подмениха вратата "с юмруците".

През това време Мария изпълни още една мечта на Деси, Гери и Коце. Децата много обичат да посещават столицата, а панорамната обиколка с автобус "с тераса" се оказа специално преживяване за тях.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: