Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нова мания във виртуалния свят
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:36 / 18.01.2022Коментари (0)282
©
Някои са готови да платят милиони долари не в Лондон, Париж, Ню Йорк или други популярни селища на планетата, а на места, които нямат реално въплъщение - във виртуалния свят.

Парцелите за продан се съхраняват буквално на сървъри - виртуалните светове, наричани общо "метавселена", са готови да предложат практически неограничено пространство. Въпреки че виртуални парцели са съществували и преди, през последните месеци, откакто Мета обяви създаването на метавселената, цените на някои лотове се повишиха с 400-500%.

Засега хората взаимодействат във виртуалния свят като "анимационни аватари" - почти като във видеоигра. Те могат да използват обикновени компютри с монитори или нови технологични решения за посещение - Meta и други компании имат дългосрочни стратегии за разработване на VR слушалки и периферни устройства като серията Oculus. Според някои оценки в близко бъдеще комбинираната мета вселена може да се превърне в бизнес за 1 трилион долара.

Известно е, че много популярни изпълнители като Джъстин Бийбър и Ариана Гранде имат свои собствени аватари, както и други също толкова популярни представители от света на шоубизнеса.

Според някои съобщения парцел в един от популярните виртуални светове - Decentraland - наскоро е бил продаден за 2,5 млн. долара. Според местни "брокери на недвижими имоти" цените през последните месеци са се увеличили с 400-500%. В света на Sandbox агенцията за виртуални недвижими имоти Republic Realm е похарчила рекордните 4,3 млн. долара за парцел виртуална земя. Експертите смятат, че за някои потребители дигиталният свят е също толкова важен, колкото и виртуалният, ако не и по-важен.

Според Джанин Йорио, която е собственик на Republic Realm, миналата година компанията ѝ е продала 100 виртуални частни острова за 15 000 долара всеки. Сега те се продават за 300 000 долара, което е съвсем сравнимо с цената на средностатистическа къща в САЩ.

Въпреки това експертите от бранша смятат, че инвестирането във виртуална земя е доста рисковано. От значение е най-вече местоположението му. Във виртуалния свят, както и в реалния, има области, в които хората отиват първи. Обикновено това са места с масов характер на събиране и такива места със сигурност са по-ценни от местата, където нищо не се случва. Пример за това е виртуалният дом на известния рапър Снуп Дог - някой е платил 450 000 долара, за да бъде негов виртуален съсед в Sandbox.

Експертите в областта на цифровите имоти подчертават, че и тук съседите са важни - всеки е склонен да се събира в групи, които споделят общи интереси. Въпреки това купуването на виртуална земя е много по-лесно от купуването на реална земя - то може да се извърши буквално за минути, като се плати директно на платформата или на посредник, който вече притежава земята. След това собствениците могат да започнат да строят, да декорират, да преустройват. "Това е код", заявява Йорио.

Въпреки това тя препоръчва да се инвестира само в цифрови територии, които гражданите биха били готови да загубят, тъй като цените на имотите на местно ниво са силно променливи, макар че в някои случаи подобни придобивки могат да донесат и големи печалби.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: