Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Новите парламентарни субекти позволиха на Борисов да се бетонира в енергетиката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:00 / 20.04.2021Коментари (0)332
©
"Пет пъти предупредихме, че моделът "Борисов" в момента се окопава. Пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", за разграждането на този модел и те пет пъти я отхвърлиха. Но точно с едно действие, за един ден бетонираха Борисов в най-стратегическия за икономиката, за националната сигурност и за геополитиката сектор - енергетиката", каза на специален брифинг на "Позитано“ 20 председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни, че Парламентарната група на "БСП за България" внесе миналата седмица в парламента предложение за мораториум на сделки и смяна на бордове на държавни фирми на отиващото си правителство до избор на ново такова, но предложението е било отхвърлено от новите политически субекти, които заявяваха желанието си да променят статуквото.

"След като разбраха гафа си, започнаха да се обясняват с някакви си процедурни хватки. А сега искат да го внасят в парламента. Ако перифразирам една поговорка, ще кажа: "Късно е, колеги, за китка", коментира Нинова.

Лидерът на БСП разясни какво е се е случило само за денонощие в енергетиката: "Спешно, на извънредни заседания, се излъчиха новите бордове на енергийните дружества. Проведоха се общи събрания, събраха се десетки необходими документи, произнесе се министърът на енергетиката и всичко това е внесено в Агенцията по вписванията за 24 часа. Нещо, което обикновено отнема седмици. Това са промени в Българския енергиен холдинг, АЕЦ "Козлодуй", "Минпроект" и др. Борисов се бетонира в енергетиката за пет години напред. Такива са договорите на новите бордове."

На присъстващите журналисти беше предоставен набор от документи - протоколи и решения, заявления за вписване в Агенцията по вписванията, както и справка от Търговския регистър за свързаност на новоизбраните лица, от която може да се види ясно кой кой е в новите бордове.

"Защо уж новите политически субекти в парламента, които искаха да съборим статуквото - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него?", попита Корнелия Нинова на брифинга и добави, че утре ще предостави нови факти и документи по темата.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: