Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Колко ще ни струва шезлонг и чадър по Черноморието това лято
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:46 / 05.06.2021Коментари (0)513
©
В първия уикенд от новия месец очакването за лятна почивка става все по-осезаемо. Един от големите въпроси - за цената на чадърите по родното Черноморие, получи точни отговори в лева – от нула до осем.

В "Слънчев бряг" цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор. На север от мостика цената е 4,50 лв. От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. "Вече подписахме за "Слънчев бряг". Цената тази година ще е намалена с 50%. Тоест, услугата ще струва 5 лв.", обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране, пише "Нова". 

На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лв. за чадър и за шезлонг. В Поморие ни посрещат табели с цени на сянката по 5 лв.

За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.

На плаж "Бургас-север" за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги. "Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности", обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.

На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. "Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна", заяви Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж  "Приморско-юг". Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

Междувременно Емил Дамянов провери какви ще са цените на плажните принадлежности по Северното Черноморие. Сянката варира от нула до шест лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко цените да бъдат намалени. 

"Имаме най-различни варианти. Например в "Албена" чадърите и шезлонгите са по 1 лв., което е 90 % намаление от стандартната цена. На "Златни пясъци" намалението е около 50%, т.е. шезлонг - 6 лв. и чадър отново 6 лв.", каза  проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

А от бранша са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

Още по темата: общо новини по темата: 348
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
18.09.2021 »
18.09.2021 »
18.09.2021 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: