Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Избраха Емил Радев за докладчик на ЕП по много важна тема
Автор: Пламена Николова 11:24 / 01.12.2021Коментари (0)409
©
Българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев беше избран за докладчик на Европейския парламент по регламента, предложен от Комисията за създаване на Европейски орган за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

"Новата структура трябва да преодолее слабостите по отношение на надзора в тази сфера. Към момента в рамките на ЕС той се извършва от държавите-членки, а поради значителните разлики в техните ресурси и практики прилаганите мерки също са с различно качество и ефикасност", обясни Емил Радев.

По думите му новият орган на европейско равнище трябва да функционира като център на система за надзор, в която са интегрирани съответните национални надзорни органи в областта на борбата с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Европейската комисия предлага специализираният орган да осъществява пряк надзор и с цел по-добра превенция да взема решения относно някои от най-рисковите трансгранични задължени субекти от финансовия сектор.

"През последните години станахме свидетели на сериозни случаи на изпиране на пари с трансгранични мащаби и голям обществен отзвук. Важно условие за преодоляването на пропуските в европейската рамка е именно осъществяването на пряк евронадзор върху субектите, които носят висок риск, свързан с изпирането на пари и финансирането на тероризма", добави Емил Радев.

Той акцентира още върху необходимостта новата структура да координира националните органи за надзор, но и да ги подпомага в прилагането на единната нормативна уредба и покриването на еднакво високи стандарти и методики за оценка на риска. Европейският орган за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма, освен това, ще има важна роля за подобряването на обмена на информация и сътрудничеството между звената за финансово разузнаване.

Припомняме, че създаването на новия орган беше включено заедно с предложение за регламент и директива в законодателния пакет от мерки относно борбата с изпирането на пари, иницииран от ЕК в края на юли тази година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: