Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йорданка Фандъкова: Правя всичко възможно строителството на метрото да не спира
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:33 / 29.11.2022Коментари (0)376
©
Обещах на софиянци, че строителството на метрото няма да спира и правя всичко възможно да изпълня това обещание, въпреки всички трудности. Моите ангажименти са на първо място да бъде осигурено финансиране и на второ място да има работещ екип.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на разширението на третата линия на метрото, при метростанция "Стадион Георги Аспарухов“, заедно с директора на "Метрополитен" Стоян Братоев, заместник кметовете на София Ангел Джоргов и Кристиан Кръстев, както и представители на ръководството на компанията "Сименс". 

Фандъкова припомни, че разширението с нови три километра с три нови метростанции започна през март тази година. Строителството върви по график, над 80 процента от инженерните мрежи са преместени, започнаха и дейностите по изпълнение на стените на метростанциите, каза столичният кмет и благодари на директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев и целия му екип. "За радост инженер Братоев продължава да ръководи екипа, разчитаме на него и за следващите участъци", допълни тя.

Фандъкова благодари и на настоящото правителство, на министъра на финансите и на министъра на регионалното развитие, които помогнаха да бъде осигурено и започването на следващия участък през "Слатина", за който има гарантирано финансиране. Доколкото зная това е първият инфраструктурен проект, който се изпълнява по Плана за възстановяване и устойчивост и се финансира изцяло по него, осигурени са 217 млн.лв., посочи кметът.

Тя допълни, че на събитието днес е поканила и вицепремиерите Атанас Пеканов и Христо Алексиев, за да им благодари публично за помощта този проект да се случва, но за съжаление те имат други ангажименти. Той остава най-важният стратегически проект за града, защото променя средата, осигурява най-екологичния и удобен транспорт за хората и защото хората харесват, използват и искат метрото, заяви Фандъкова. С тези нови 3 км още 40 хиляди души дневно след три години ще могат да ползват този удобен градски транспорт. А след изграждането на второто разширение през "Слатина", 50 процента от дела на градския транспорт, ще бъде метрото, допълни тя. 

Столичният кмет съобщи още, че вече има подписан договор и с изпълнителя на деветте системи за управление и безопасност на метрото и това отново е компанията "Сименс". Имат шест месеца за проектиране, след това започват изпълнението на системите, каза още Фандъкова.

Още по темата: общо новини по темата: 8
09.06.2023 »
04.12.2022 »
14.09.2022 »
28.03.2022 »
21.03.2022 »
20.03.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Гергьовден 2024 г.
Бюджет 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: