Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илхан Кючюк обеща "Ново начало" за ДПС на Националната конференция
Автор: Самуил Иванов 12:53 / 24.02.2024Коментари (0)843
© Фокус
ДПС е готово за "Ново начало" в улсовията на съвременни условия и предизвикателства. Това стана ясно от доклада на XI-та Национална конференция на ДПС, представен от евродепутата Илхан Кючюк, предаде репортер на "Фокус".

Кючюк отбеляза, че XI-та Национална конференция на партията се провежда "в критичен момент от развитието на модерното общество и познатите ни форми на демокрация и икономическо развитие, както и в критичен момент от развитието на България". 

Той подчерта, че в тази динамична и променяща се среда всяка една партия трябва да анализира обстановката и да реагира съобразно формиращия се нов световен ред.

Евродепутатът акцентира върху противопоставянето по линията глобализъм и национализъм и заяви, че ДПС поставя проблемите на хората. Той набеляза приоритетите на Движението. Сред тях са достъпът до енергоносители, енергийната сигурност, мирът, демографията и други. 

Кючюк коментира и предизвикателства пред Европейския съюз. Според него ЕС трябва да промени лидерството, организацията и инструментите си. Освен това, подобряване на конкурентоспособността, преходът към зелена икономика, дигитална трансформация и много други.

Евродепутатът, разбира се, акцентира и върху всички предизвикателства, пред които страната ни бе изправена в последните няколко години. 

"Безвремието на поредица служебни правителства, които управляват България точно в периода на кризи, води до тежко изоставане на страната ни в инвестирането на финансовия ресурс от европейската солидарност, изразена в Механизма за възстановяване и устойчивост и Политиката на сближаване. И в началото на 2024 година  процентите на реалното изпълнение, т.е. разплатени средства е впечатляващо нисък – 2,9 % за Плана за възстановяване и устойчивост и 2,34% по оперативните програми за периода 2021-2027 година.

Бавното преодоляване на Кризата, предизвикана от Ковид-19 и последвалата я икономическа криза съвпадат в България с период на политическа нестабилност, която бързо се превръща в политическа криза, провокирала 5 последователни безрезултатни парламентарни избори", заяви той.

Илхан Кючюк изреди вътрешнополитическите проблеми в демографията, енергетиката, отбраната, земеделието, здравеопазването, икономиката и други.

В края на доклада бе посочено, че ДПС ще работи за укрепване на своите структури, изпълняването на исканията на своите избиратели и функционирането на институциите във вътрешнополитически план, а във външнополитически - подобряване на отношенията с Република Турция, отстояване на ролята и действията на ЕС и оказването на подкрепа за Украйна.


Още по темата: общо новини по темата: 24
24.04.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
24.02.2024 »
24.02.2024 »
24.02.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абитуриентски балове
Световна черна хроника
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: