Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голяма спецоперация разби организирана престъпна група
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:07 / 30.01.2019Коментари (0)745
©
Специализираната полицейска операция с цел пресичане дейността на организирана престъпна група, занимавала се с производството и разпространение на наркотици, е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. По време на извършените действия по разследването са намерени и иззети голямо количество наркотични вещества - около 2,5 кг амфетамин, 10 г марихуана, 5 г метамфетамин, както и голямо количество материали и прекурсори и съответното оборудване за производство на метамфетамин. Конфискувани са също мобилни телефони, СИМ-карти, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Извършени са претърсвания и изземвания на 11 адреса и 6 автомобила. Към наказателна отговорност са привлечени 8 мъже.

Допълнително са проведени неотложни процесуално-следствени действия на още два адреса. От таванско помещение в къща в с. Опанец, общ. Плевен, са иззети материали, прекурсори и част от оборудване за производство на амфетамин. В пристройка, обособена като работилница е намерен и 30-литров контейнер, съдържащ около 15 литра амфетамин база. Там с полицейска мярка е задържан 43-годишен мъж. В стопанска постройка в с. Къртожабене, общ. Плевен, също са открити голямо количество материали, прекурсори и оборудване за производство на амфетамин, както и други вещества, използвани в процеса на синтезиране на наркотичното вещество. Намерен е плик с бяло прахообразно вещество, с приблизително тегло около 300 грама. От същата постройка е иззета и карабина с оптичен прицел със заличени серийни фабрични номера и патрони. Собственикът на имота е разпитан в качеството му на свидетел и е освободен.

В операцията са участвали служители на ГДБОП, секторите БОП в Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Враца и Монтана, както и служители на ОДМВР - Плевен и Ловеч.

Шестима от участниците в престъпната група са с постоянна мярка за задържане, а на други двама - парични гаранции от по 2000 лeва.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: