Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гешев: Прокуратурата е една от малкото работещи институции в момента в тази държава
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:56 / 04.05.2022Коментари (0)569
© БГНЕС
Прокуратурата, заедно със съда, може би е една от малкото работещи институции в момента в тази държава. Това каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. Припомняме, че днес ВСС отново ще разгледа процедурата по предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор. С процедурни хватки в началото на април съветът реши, че ще разгледа заедно двете искания срещу Иван Гешев - едното е на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, а другото на нейния предшественик Янаки Стоилов

 

"Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по същество твърденията на различни министри на правосъдието – независимо дали са служебни, или в редовен кабинет, за да стане ясно на българските граждани това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет, а именно, че няма никакви юридически основания и, че самите твърдения в тях са смешни“, каза той.

"Най-вероятно зад тези смешни твърдения седят политически интереси. Не бих го нарекъл политическа поръчка. Вероятно интерес имат само олигархията и мафията и цената ще платят българските граждани“, смята Гешев.

Според него това, което вероятно се цели, било нелегитимно овладяване на прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор и съсипване на наказателното правосъдие с така наречени реформи.

"Някои разбират това като реформа. Това не е реформа, това са действия, които противоречат на интересите на българските граждани, особено в насока борбата с престъпността“, заяви Иван Гешев.

Той каза още, че има усещането, че министър Йорданова иска да принуди ВСС да спре процедурата на законови основания, за да може "да продължи да се упражнява по различни медии върху ВСС, че извършва някакви действия“.

"Йорданова се притесни от желанието ми да дебатираме за това, което тя нарича съдебна реформа", поясни главният прокурор, цитиран от Нова телевизия.

Гешев ще сезира Конституционния съд заради промените в Закона за съдебната власт, с които беше закрито специализираното правосъдие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: