Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Украйна губи войната - и то ускорено!
©
Сглобката се разпадна и сега се обвиняват един-друг да си прехвърлят вината. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева проф. Михаил Константинов, дългогодишен заместник-председател на Централната избирателна комисия.

"Както се казва, в тази ситуация невинни няма. Не просто невинни няма, но едните са крайно глупави. Не е хубаво да се говори така, но просто едните са обидно глупави. И най-интересното е, че не осъзнават, че са глупави, а си мислят, че са добри и красиви, това е. И това е контекстът. А то не е важен вътрешно-политическия контекст, важно е, какво става навън. Украйна губи войната и то я губи ускорено. Сега въпросът е: дали ще изкарат до есента и дали изобщо ще стигнат до изборите в Щатите. Между впрочем, нали ви е ясно - този спор, който водят Съединените щати за 60 млрд. долара помощ, той е абсолютно измислен. Те могат да извадят 60 млрд. всяка секунда, в която искат. Те в момента предават Украйна. Значи Западът предаде тези нещастни хора, избиха половин милион от тях и в момента ще получат, да не казвам какво. Това се случва в Украйна - един предаден народ. И то е видно, как става това. Хората се молят вече случайно за някакви системи, нещо да им дадат, но няма да го получат. Защо? Защото те в момента леко не слушат. Нещо им казаха нещо да направят, те им казаха "Няма да го направим така". “Ами тогава няма да видите оръжие и ще видите руснаците в Киев". Ето това се случва в момента. Не знам, просто отвратително е това, което става", коментира той.

"Украинците трябваше да отидат да преговарят с Русия с отстъпване на територии", каза още той.

"Това е, друг начин няма. Съжалявам, че аз трябва да го кажа, то се вижда. Сега ще отстъпят повече територии. Вижте, в момента демократите отчаяно искат да спечелят изборите в Съединените щати, отчаяно. Тази война им е като воденичен камък, те са като бегачи на дълги разстояния с една гира на единия крак, който очевидно той не може да помръдне, камо ли да бяга. Тази война е просто катастрофа за американската политика. Те искат тази война да спре. И то по някакъв начин, по който да спасят лице. Това не става, поради това, че от друга страна украинското ръководство не може да си позволи да загуби официално войната, защото техните ще ги избесят. Нали го виждате, какво става. Като спечелиш войната, хайде да кажем така хубаво, триумф, щастие, народна любов. Като загубиш войната и отиваш да те бесят. Така е ставало в историята. А те няма как всичките да избягат. Хайде, върхушката е купила някакъв имот на Запад. Изобщо вижда се, как народите стават заложници на лошите политики. Казвам го с огромно съжаление, със съчувствие към украинския народ, но просто той беше повярвал. Крайно време е на украинците да им се отворят очите, не знам как ще стане, но трябва", допълни проф. Константинов.

Още по темата: общо новини по темата: 41
29.04.2024 »
26.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-абсурдното е как някои хора едновременно вярват, че САЩ неистово искали и разпалили тази война, а също и сега, че САЩ не я искали. Абсурдно от гледна точка на неизпадналите в чугунен дисонанс, разбира се.
-1
 
 
Някои упорито отказват да свалят розовите очила, от истината ги втриса и изпадат в гърч.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.04.2024 г.
-1
 
 
Мишо всезнайкото е такава невероятна гад, че не знам кой може да го изтърпи! Подлец, подлизурко, подлога на задкулисието и "матушка Русия". Скрийте го вече тоя миризливец и покойник!
+1
 
 
Гнусен активиран русоРОБ! По какво точно е експерт тая гнида?!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Матури 2024 г.
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: