Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асена Сербезова: Проблемите са много
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:17 / 18.12.2021Коментари (0)922
© БТВ
"Постът на министър на здравеопазването не се поема с мисълта, че е добре за кариерата. Трябва да се поема като възможност да се направят малки и добри неща за здравеопазването“, каза здравният министър Асена Сербезова в "Тази събота“.

Новият здравен министър каза, че от 1944 г. насам на стола на здравето е имало общо 33 министри, без да се броят служебните. "Около 400 дни се задържа един здравен министър средну у нас. За реформи и промени трябва да има пълен хоризонт и мандат“, каза Сербезова.

"Знаех много добре с какво се захващам. Няма да бъда сама – има много подготвен екип и съветници. Имам и предистория в администрацията“, каза още тя.

По думите на Сербезова хората в страната имат най-много доверие на фармацевтите и личните лекари, и поради тази причина те ще бъдат активно включени в кампанията за стимулиране на имунизацията срещу коронавируса.

"Лекарите и фармацевтите могат да дадат по-специфична информация за хората. Има хора, които са в негативизма и отрицанието на ваксините изобщо, но те са между 10 и 12%. По-големият процент се колебаят и с подходяща информация може да се получи отговор на въпросите“, каза Сербезова.

За имунизацията на деца, Сербезова коментира, че тя ще се извършва във ваксинационните пунктове, като предстои да се уточнят механизмите на работа.

Относно новият вариант "Омикрон“ здравният министър коментира, че е трудно да се прогнозира какво ще е поведението му в държава с едва 30% ваксинирани.

По сумите на здравният министър кампанията за имунизация срещу коронавируса ще се води по препоръките на СЗО, защото "няма нужда да откриваме топлата вода“.

Министър Сербезова коментира и темата с преструктурирането на болница "Лозенец“.

 "Оказа се, че нито една от трите страни в този казус не желае това сливане. Това може да породи редица проблеми“, каза Асена Сербезова.

Преди дни тя спря процедурата по сливането на три болници.

"Сливането е подписано буквално няколко часа преди края на мандата на предишния министър. Само Стойчо Кацаров може да отговори, защо го е направил“, каза Сербезова.

"Моята работа е да защитя интересите на работещите в тези болници и интересите на техните пациенти, и на децата, разбира се“, каза здравният министър.

"За да има сериозни реформи, трябва да има екипност, стратегия и визия. Както и пълен мандат. Профилактиката, реформата на Спешна помощ, ясна представа какво става по веригата и осветляване на процеса чрез дигитализация“, каза Сербезова.

"Проблемите са много“, каза още Сербезова.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: