Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Новият вътрешен министър и кметът откриха обновените сгради на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:20 / 26.09.2018Коментари (0)1213
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха обновените сгради на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград.

"Това е поредният европейски проект, който реализира Община Благоевград. Радвам се, че се справихме в срок. Както всеки проект и този имаше своите проблеми, но  с общи усилия успяхме.  Средствата по проекта са над 1 460 000 лева. Важно е да се подчертае, че този финансов ресурс не е от бюджета на Община Благоевград, а от външни източници, като 85% са по  ОП "Региони в растеж“ 2014-2020 и 15 %  Национално съфинансиране. Зад тези цифри стоят обновени сгради, с по-добри условия за хората, които работят тук и не само,  а и с достъп за хора със специфични потребности. Използвам случая да благодаря на изпълнителите, че се справиха в срок, както и на екипа от Община Благоевград, на всички, които  работиха този проект да бъде осъществен“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи почетен плакет на кмета д-р Камбитов и подчерта важността на реализирания проект. "Тази обновена сграда, ще даде възможност на гражданите за по-лесен достъп, по-добро обслужване“, каза министър Младенов и декларира пълна подкрепа в лицето на МВР.

Директорът на Областна дирекция на МВР-старши комисар Хаджиев благодари на Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов, за реализирания проект, с който се подобряват условията на работа и допълни, че от години в тези сгради не е правен ремонт.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, директорът на РДПБЗН инж. Георги Пармаков, заместник- кметовете на Община Благоевград, служители на МВР и общинска администрация.

С изпълнението на проекта "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград" е подобрена енергийната ефективност, достъпа на хората с увреждания, обновени  са фасадите на сградите на ОД на МВР и Първо РПУ, извършени са строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които в сградите  е достигнат клас енергопотребление "В".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: