Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът представи стратегия за развитие на общината на посланика на Япония
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:33 / 29.03.2017Коментари (0)943
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна днес посланика на Япония в България Шиничи Яманака. Двамата обсъдиха стратегии и бъдещи планове за развитие на Благоевград, както и бъдещо сътрудничество с градове от Япония. 

Д-р Кмабитов обстойно представи приоритетите и предимствата, които притежава Благоевград. "Тази среща е едно добро начало. Благоевград е университетски град, в центъра на Южна България. Работим за развитието на търговията и икономиката, защото сме гранична зона. На 200 км сме от порта в Гърция, толкова са и до Македония, Скопие. Единствената митница между Солун и София е в Благоевград. Тя е външна за Европейския съюз. Това ни дава възможност за развитие на икономика, търговия, туризъм", каза в част от представянето на града кметът Камбитов. 

Той допълни, че би се радвал, чрез посланика да се осъществи контакт за среща с бизнеса в Япония. По време на срещата, стана ясно още, че Община Благоевград е отворена за всякакви форми на взаимодействие с Япония - събития, форуми, търговски, бизнес, културни, традиции, обичай.

От своя страна посланикът Шиничи Яманака изрази радостта си, че Благоевград е отворен за партньорство с Япония. Той уточни, че има интерес да се установи културен център в партньорство с Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград. 

"Днес бяхме там, за да се срещнем със студентка от Китай, която преподава нашия език тук. Разгледахме и възможността за по-голямо развитие в този аспект, тъй като в Благоевград има много млади хора", допълни посланикът Шиничи Яманака.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов допълни, че това кореспондира изцяло с идеята на Община Благоевград да се създадат условия компаниите да влязат в университета, за развитие на Start up компании, IT сектора, един своеобразен бизнес инкубатор, логистични центрове. Той представи на вниманието на посланик Шиничи Яманака и два големи проекта, които Община Благоевград разработва - за транспортен център и за експо център. 

В края на разговора, посланикът на Япония заяви, че е изключително впечатлен от видяното, като обеща то да достигне като информация до възможно повече инвеститори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Катастрофи в Кюстендилско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: