Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Браво! "Орлетата" спряха полета на "канарчетата"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:01 / 11.09.2016Коментари (47)729
© Blagoevgrad24.bg
Тодор Неделев вкара единственото попадение за Ботев в Благоевград (архивна снимка)
Пирин игра доста здраво и победи Ботев (Пд) с 2:1 в мач от 6-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Саниел Младенов (7) и Александър Башлиев (71) се разписаха за домакините, а Тодор Неделев бе точен за "канарите" от дузпа.

По този начин жълто-черните останаха с актив от 7 точки, който ги свали на 9-о място. Точно толкова има вече и Пирин, като "орлетата" са осми.

Още в първата си атака жълто-черните застрашиха опасно вратата на домакините. След бърза контра Жоао Пауло навлезе в наказателното поле и стреля към Георги Аргилашки, но последният в отбраната на зелените застана на пътя на топката и успя да избие. Последва пас на бразилеца към Неделев, който стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Пирин.

В 7-ата минута резултатът бе открит. След многоходова атака за Пирин по десния фланг последва удар на Станислав Костов към вратата на Ботев, който Георги Георгиев успя да избие. Топката обаче се върна при Румен Сандев, който я насочи към Даниел Младенов и той само я насочи към опразнената врата на жълто-черните за 1:0.

Пет минути по-късно удар на Благов от далечна дистанция едва не доведе до втори гол, но Георги Георгиев се разтегна и успя да избие топката.

В 13-ата минута бе първата ситуация за Ботев. Стенио отправи силен удар от около 30 метра, насочен към горния десен ъгъл на вратата на Пирин. Стражът на домакините обаче спаси изстрела.

В 25-ата минута след бърза контра на "орлетата" Тони Тасев пробва удар от границата на пеналта, но в аут. Секунди след това дойде нов удар на Тасев от същата позиция - топката мина над напречната греда в аут.

Ботев стигна до равенството в 30-ата минута след глупава грешка на вратаря Георги Аргилашки. Крум Стоянов изскочи сам срещу него, леко встрани от вратата. Юношата на Марица скочи грубо в краката на футболиста на Ботев и главният съдия не се поколеба да отсъди дузпа. Точен от бялата точка бе Тодор Неделев, който направи 1:1.

Към края на полувремето футболистите на Пирин имаха две претенции за дузпи, които не бяха уважени. Първо Тони Тасев падна в пеналта, а Станислав Костов дори получи жълт картон заради протестите си към съдията. След това в 43-ата минута Башлиев центрира покрай Милен Кикарин, при което пиринци искаха дузпа за игра с ръка, но реферът остана безмълвен.

В самия край на първото полувреме Тони Тасев отправи силен удар от движение, а Георги Георгиев отрази топовния изстрел, като след това топката се удар в гредата и напусна очертанията на вратата.

След почивката нямаше толкова много голови ситуации, а в 67-ата минута мачът дори временно бе прекъснат. Това стана, за да може полицаи да изведат фен на Пирин от трибуните. Привърженици на домакините запалиха вестници и това доведе до напрежение между тях и органите на реда.

Веднага след подновяването на играта Ботев изпусна страхотен шанс за гол. Тодор Неделев центрира от корнер, при който последва меле пред вратата на Пирин. Топката бе извадена за бразилеца Бризола в дъгата. Той шутира мощно в тялото на защитник, а след рикошета и Радослав Терзиев получи шанс да обстрелва вече от 7-8 метра, но и този удар бе блокиран.

Така се стигна до 71-ата минута, когато Пирин отново поведе в резултата. Тони Тасев изпълни пряк свободен удар към влезлия на смяна Муйеци. Той продължи с глава пътя на топката към Алешандре Ханс, който отклони пред вратарското поле към връхлитащия Даниел Младенов. Стенио със сетни усилия успя да спре топката пред голлинията, но пък намиращия се наблизо Башлиев едва не скъса мрежата с изстрел от упор за крайното 2:1.

СТАТИСТИКА:

Пирин - Ботев (Пд) 2:1
Голмайстори: 1:0 Даниел Младенов (7), 1:1 Тодор Неделев (30-дузпа), 2:1 Александър Башлиев (70)

Пирин: Георги Аргилашки, Кристиян Костърна, Румен Сандев, Алешандре Ханс, Александър Башлиев, Димитър Благов (62- Ндуе Муйеци), Антон Костадинов (76- Тодор Траянов), Даниел Младенов, Орлин Старокин, Станислав Костов (90- Костадин Ничев), Тони Тасев.

Ботев: Георги Георгиев, Цветомир Панов, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Милен Кикарин, Серкан Юсеин (73- Иван Кирев), Стенио, Фелипе Бризола (80- Яя Меледже), Тодор Неделев, Крум Стоянов (78- Даниел Кутев), Жоао Паоло.



Още по темата: общо новини по темата: 8
16.09.2016
13.09.2016
12.09.2016
11.09.2016
10.09.2016
09.09.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 12.09.2016 г.
0
 
 
Пирин ни надиграха и това е истината. По борбени бяха,по сърцати и повече желаеха победата. Киров вика,че второто полувреме сме играли по-добре,но аз мисля обратното. Напротив след като ни поведоха 2:1 ние не направихме нищо дори стихийно за да изравним. Когато някой изрита нещо от яд в съблекалнята го възприех в положителна светлина,защото когато те е яд значи чети пука и имаш спортна злоба,но нея не я видях на терена!
-1
 
 
Оттук-нататък ще е така. Някой, ако е очаквал друго, е бил голям наивник. Причината за това състояние обаче не са феновете, а собствениците, които си биха камшика. Плащат се по 6 бона заплати за пълни баберици. Добре, разбирам, не са кой знае какви футболисти - ами, поне тези от школата да изровят терена, а и те изглеждат пълни шматки. Нашият отбор има нужда от надъхване и дух, само това може да ни спаси, другото ще дойде евентуално, ако и когато се стабилизираме като клуб.
+4
 
 
По-добре се представихте от нас.Не всичко е лафове и пари.
+4
 
 
Футболистите ни са на средно ниво, не са по-нискоразредни от тези на Дунав, поне докато бразилците и Неделев са при нас. Което не означава, че не сме по-слаби като отбор. Защо! Защото: 1. са обезверени. 2. демотивирани, от там безотговорни, непукисти. И при двата гола наши футболисти стояха безучастно, бездушно. При първия, противников футболист леко премина през центъра между Стенио и Серкан, които го пропуснаха лежерно. При втория, след центрирането, един легнал и не бърза да се изправи, другите с олово в краката не помръдват. Стенио спира топката на гол линията, връхлитат трима техни футболисти, нашите чакат нещо да се случи!
на 11.09.2016 г.
+1
 
 
Срамно е Берое с два мача по малко да е пред пловдивските отбори.
+10
 
 
Ясно е че с тези футболисти сме единствено в борбата за изпадане, а с какви амбиции дойде Чандъров, "аз не мога да губя, не мога да съм средняк" и как с тези футболисти смяташе да не е средняк не ми е ясно. Гледах Дунав-ЦСКА до сега.5 000 русенци отишли в Разград да си подкрепят отбора съставен само от български футболисти с буджет по-малък от нашия и собственик хирург, който до обед прави операции,а следобед се занимава с отбора. Как пък веднъж не случихме на нормален собственик след 1989г. все селски тарикати и измамници.Жалко за нашата публика, но разберете го, тя с времето си заминава.Докато ние по-големите сме гледали Зехтински,Костадинов,Бакалов,Пашев,Раков,след тях братята Добревски,Коилов,Зайцев,Ясен Петров...какво гледат следващите поколения 20 г. вече? Едно голямо нищо.Кое дете ще иска да е фен на отбор слабак без никакви успехи и отличия вече повече от 30 г.Тенденцията е много тревожна...
-2
 
 
Любимият ми цвят- зелено , любимата ми бира Пиринско .Каква хубава комбинация.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+14
 
 
Гледам сега мача на Дунав, здрав и симпатичен отбор с български момчета, които с мъжка игра до момента правят така, че чорбетата да не знае къде се намират, евала! За пловдивските отбори не ми се мисли дори... Особено след вчерашният срам!
+7
 
 
Много баберек домъкнаха бившите"собственици"в отбора!Докато се оттървем, ще е така!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: