Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Пирин загуби в Ловеч
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:18 / 15.08.2015Коментари (0)600
Литекс постигна рутинна победа над Пирин с 1-0 и продължава да е в челото на класирането в "А" група. Оранжевите спечелиха минимално, но заслужено, а при повече успех в завършващата фаза, особено след почивката, можеха да са и по-изразителни в резултата.

Вместо да затвърдят надмощието си обаче с втори и трети гол, те допуснаха съперникът да стигне до дузпа, която вратарят Винисиус Баривиера майсторски спаси, а така и трите точки за своите. Ловчанлии отново ликуваха след попадение на Данило Асприля, който непрекъснато създаваше проблеми на благоевградската отбрана.

Възпитаниците на треньора Лауренциу Регекампф контролираха събитията на терена от самото начало, но първата по-сериозна опасност стана чак в 25-та минута, когато колумбиецът Хенри Рохас изпълни отлично пряксвободен удар, но вратарят на гостите прояви рефлекс и спаси.

В 31-та минута рейд на Арсенио Нунеш завърши с коварен шут, Костов изби, но от малък ъгъл Данило Асприля точно насочи коженото кълбо, разписвайки се за 1-0. Бързоногото крило бе неудържим и минута по-късно, ни никой от съотборниците му не се възползва от паса в наказателното поле.

След почивката домакините се хвърлиха да търсят втори гол. В 48-та минута резервата Недялков проби по левия фланг и подаде към Арсенио, но португалецът стреля над вратата.

В 55-та минута Асприля направи впечатляващ близо 60 метров рейд, но бе блокиран миг преди да шутира.Малко след това при опит да центрира сънародникът му Рохас удари напречната греда.

В 64-та минута гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Гълъбов срещу Тасев.Потърпевшият се нагърби с изпълнението на наказателния удар, но Баривиера показа класа и спаси,а при добавката Николов не успя да уцели от няколко метра вратата.

В последните десетина минути на мача Литекс изпусна 3 изгодни положения.В86-та минута Арсенио свали топката с глава към Ангелов, но нападателят би покрай вратата.После младият таран, който влезе като резерва на мястото на Йонсен, финтира технично бранител на "орлетата", но притичал негов съотборник парира удара.

Накрая Асприля направи поредния си слалом сред защитата на гостите, но и той шутира покрай дясната греда.

Литекс - Пирин 1:0
1:0 Данило Асприля (30)

 

Още по темата: общо новини по темата: 2
14.08.2015
13.08.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: