Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Неделчо Матушев: Момчетата ми вярват
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:42 / 13.08.2015Коментари (0)589
©
Преди утрешния двубой за първенство в "А" група в Ловеч с Литекс старши треньорът на Пирин Неделчо Матушев заяви на пресконференция, че отборът заминава с амбицията да покаже възможностите си и добра игра и да постигне резултат, който да даде самочувствие на неговите момчета след поредицата от неблагоприятни резултати от началото на първенството, оставили след четвъртия кръг "орлетата" на последно място в групата с една спечелена точка и един отбелязан до момента гол.

"Нашите проблеми са единствено в отбелязването на голове, посочи Матушев, като увери, че цялото спортно-техническо ръководство и футболистите работят и заедно търсят решение как да излязат от цялата ситуация. 

"Гледаме псхологически да вдигнем отбора, да бъде по-концентриран, да бъде с по-голямо самочувствие след всичко това, което стана с тези негативни резултати. Защото футболистите наистина влагат много старание. Така премина цялата седмица", каза той.

Сред контузените продължава да е Димитър Благов, Александър Башлиев е също със стари травми. Александър Дюлгеров е получил контузия на мача с Ботев, която според Матушев не е много сериозна, но не бива да се рискува. Тримата ще отсъстват от състава за двубоя с Литекс, а в групата от 20 души, които днес по обед замина за Ловеч, ще бъде и Емил Виячки. Според старши треньора всички футболисти са титуляри, а кой ще излезе на терена срещу Литекс - това ще се прецени в последния момент.

"Още в началото на първенството, когато имаше и еуфория, аз казах, че очакванията към отбора не трябва да бъдат много големи, коментира още Неделчо Матушев. Да, трудно ни е, както на мен, така и на футболистите след всичко това, което се случва и отминалата "страстна" седмица с напрежение и писания, които може би целят да развалят микроклимата в отбора и да се създаде едно негативно настроение. Но аз трябва да ви уверя, че ние имаме много здрав колектив, вярваме си, както аз на момчетата, така и те на мен. Продължаваме да работим, без да търсим оправдания, как да излезем от цялата ситуация. Разбира се, не всичко може да стане, както в България сме свикнали да искаме - от днес за утре."

На този млад отбор по думите на Матушев е нужно време, нужни са му класа, самочувствие и увереност, които очаква да дойдат и с първата победа. За да расте и се развива отборът, точно тези трудни моменти трябва да се преодоляват с характер и воля и здрава работа, убеден е специалистът. Старши треньорът на Пирин отново подчерта, че има пълната подкрепа на клубното ръководство и на хората, които са го поканили да заеме този пост. Всичко между ръководство и футболисти е наред, подчерта той.

"Излизаме утре срещу един от най-силните отбори в групата, каза старши треньорът на "орлетата". Надявам се да изненадаме Литекс с агресията си, с поведението си, с желанието си, с хъса и страстта, с която да играем. Защото Литекс е един много сериозен отбор, доказал се в годините, с далновидна селекция", посочи Матушев.

Още по темата: общо новини по темата: 2
15.08.2015
14.08.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: