Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавата удря финансово рамо на Банско 2011
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:55 / 01.02.2011Коментари (0)523
© Blagoevgrad24.bg
Държавата ще подкрепи с 2 050 000 милиона лева организацията на стартовете от Световната купа по ски (26-27 февруари) на Банско, обяви на специална пресконференция днес министър председателят Бойко Борисов.

"1 950 000 лева от Министерство на физическото възпитание и спорта и други 100 000 лева от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ще бъдат отпуснати за провеждането на кръг от Световната купа по ски в Банско, заяви пред журналисти премиерът след среща с председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев, министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.
 
Средствата, с които държавата ще подпомогне състезанието, са предвидени по бюджета на ресорното министерство, стана ясно още от думите на министъра на финансите Симеон Дянков

"Специална комисия е разгледала финансовата обосновка на разходите и съответно е определила размера на средствата, които държавата би могла да осигури, поясни премиерът Борисов. -   Надяваме се на 26-и и 27-и февруари да стане едно много сериозно състезание. Страната ни спечели домакинството на тези стартове в една много сериозна конкуренция. Разбрах, че нашите приятели от Япония вече  осма година безуспешно се опитват да вземат старт от Световната купа по ски".

"Изразявам горещата си благодарност към правителството и  към министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата, която оказват за престижното събитие", заяви от своя страна председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев. Той допълни, че в условията на тежката икономическа криза, която държавата се опитва да преодолее, подкрепата за едно от най-големите събития в света на спорта, е от изключително значение.

"С организацията на стартовете за Световната купа са ангажирани над 1000 човека. От утре по писта "Бъндерица", на която ще се проведат състезанията, започва инжектирането на вода, каквито са изискванията за провеждането на стартове от такъв ранг. В сравнение с домакини на Световна купа като Кицбюел, Венген и Загреб бюджетът на стартовете в Банско е в пъти по-малък, но въпреки това съм сигурен, че ще се справим перфектно".

Бюджетът на Световната купа в Банско възлиза на 5 милиона лева, от които държавата помага с 2 050 000 милиона, а останалите пари са от спонсорите на БФски. "Това е инвестиция в развитието на българския туризъм", подчерта министърът на финансите Симеон Дянков. Кръгът от Световната купа за мъже е най-голямото събитие от спортния календар на страната за 2011 година. В първия ден от надпреварата ще се проведе суперкомбинация, която включва супергигантски слалом и слалом, а във втория - специален слалом.

От днес в София и Банско вече се продават билетите за Световната купа по ски. За стартовете в Банско се очаква да дойдат най-добрите алпийци в света, начело с носителя на големия кристален глобус за 2010 година, олимпийския и световен шампион Карло Янка (Швейцария), златните медалисти от Ванкувър 2010 Боде Милър (САЩ) и Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), както и всички най-добри алпийци на Австрия, Франция, Швеция, Канада и Германия. До момента организаторите са получили заявки за 299 души състезатели, треньори и технически персонал, за които ще организират 2 чартъра. Стартовете в Банско са първите след световното първенство на алпийците, което ще се проведе от 8 до 20 февруари в Гармиш-Партенкирхен (Германия). Има много голяма вероятност именно в Банско Ивица Костелич (Хърватия) да стане и на практика носител на Световната купа за 2011 година.

Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Чествания на 2 юни 2011 - Денят на Ботев
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: