Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министрите Дянков и Плевнелиев инспектираха потъналия участък на Е-79
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:34 / 07.12.2010Коментари (1)697
© Blagoevgrad24.bg
Министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев пристигнаха в Кресненското дефиле и огледаха участъка където се срути част от главен път Е-79, съобщават от пресцентъра на областна администрация-Благоевград. 'По първоначална преценка около 1 млн. лева ще струва възстановяваването на участъка. Засега все още не е ясно на колко възлизат щетите от бедствието в страната, но на 13 декември ще се проведе извънредно заседание на комисията по бедствия. Там ще бъдат разглеждани точно тези въпроси и ще се обсъдят подадените от общините до този момент документи за щети. Министър Плевнелиев пък каза, че вече има план как да се удвои работата по възстановяването на участъка. Но голямото затруднение идва от факта, че все още не е намерен камиона, за който се предполага , че е някъде под срутеното място от посока Кресна. Затова сега се насипва от едната страна, а от другата все още не се работи. Водолази, рафтаджии и планински спасители с лодки ще обхождат реката и с дълги щеки ще търсят тежкото возило във водата. Въпреки това, до момента са насипани 6 хиляди кубика скали и камъни от необходимите около 25 хиляди кубика, така че обещаният срок от 10 дни за възстановяване на пътя вероятно ще се спази, каза още Плевнелиев.
''При огледа видях, че водата е подковала от години наред пътя. Съжалявам много за шофьорът с камиона, но е Господ все пак ни е опазил и ни обича, защото минути преди него са минали два автобуси с 50 деца. Представете си какво е могло да стане'', каза още министър Плевнелиев.
Според него бедствието е доказателство, че магистрала ''Струма'' трябва да бъде приоритет.
Сега предстои освен възстановяването на пътя да се направи и защитна стена, да се направи и корекция на реката в този участък, за да не бие в пътя. Освен това министър Плвенелиев обяви, че всички концесии по река Струма, а и другите басейни в страната ще бъдат подложени на ревизия и оценка, защото и те копаят където намерят. Безразборните им действия са допринесли сега река Струма да има огромна скорост.
Според Плевнелиев досега магистрала ''Струма'' е работена парче, което е отчетено като грешка. За такава работа Европейската комисия пари няма да отпусне.Затова сега започва ускорена работа на европейските експерти, за да се мине процедурата за магистралата максимално бързо. Така че нейната реална реализация ще стартинра по-рано от преди обявения срок 2014 година, уточни Плевнелиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Господа или другари,в този участък река Струма го дълбае от 20 години,но никой не хае и не иска и да знае,но сега няой трябва да плаща,трябва да има масови увалнения от менистър и надолу всички. Не може да получаваш пари за нещо и да не си мърдаш пръста за нищо. Е ще каже някой,че това не е от вчера . Да така е ,но защо никой за нищо нехае и сега ще плащаме всички ,а и сигурно сме дали и жертва. А кой изпрани на сигурна смърт това момче и като се е знаело,че е опасно,защо не са изпратили човек за да следи за правилното разтоварване на товара. Съгласно нормативни документи,а не не са променени е трябвало да се обезопаси мястото и да се знае на какво разтояние да се изипва товара,а ако е в тъмтата част на денонощието участъка задължително трябва да е осветен. Така ,че другари или господа бъдете така добри и започваите да си давате оставките един по един начело с принципала тоест министара в цивилизования свят правят така . Аз чакам докъде ще ви стигне дебелоочието и дали прокоратурата ще се самосъзира и ще има съд за виновните, а те са много. Стига сме се правили на ударени с мокър чорап.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Чествания на 2 юни 2011 - Денят на Ботев
Лято 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: