Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Росен Желязков за предстоящите избори: Тази кампания няма да бъде чистоплътна
Автор: Ливия Кукова 13:52 / 01.05.2024Коментари (0)1147
© Фокус
"За съжаление отново сме в предизборна кампания. Казвам за съжаление, защото демократичния процес преминава през тежки изпитания и без ясен управленски резултат". Това каза пред журналисти в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в Благоевградска област, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

От ГЕРБ влизат в тези избори с ясното съзнание, че тази предизборна кампания няма да бъде чистоплътна, заяви той. 

"Това от своя страна ще провокира продължаване на конфликтния тон между участниците в следващия парламент. Затова нашето желание не е декларативно в никакъв случай. Не е и двулично затова, че искаме да водим позитивна кампания. В смисъл - да не пренасяме езика от парламента - езика на омразата, на компроматите в кампанията", добави Росен Желязков.

Той уточни, че в момента се наблюдава силно стагниране на ядрата в политическите партии и нежелание за участие в политическия процес на голяма част от българското общество. 

"Политиците сме длъжници, затова ще се опитаме да неглижираме компроматния език, езика на омразата, да не търсим противопоставяния и единоборство в желанието си на всяка цена да излъчваме победители, било в дебати, било в преки сблъсъци, било в говорене или изяви", добави Росен Желязков.

"След изборите, а това е скоро, на 10 юни – трябва да се седне и да се мисли какво ще бъде следващото правителство, защото то няма да е съставено от две партии, а от три или повече, обединени около определени ценности", прогнозира той.

Ангажиментите на ГЕРБ в изборите

Възстановяване на стабилността – в отношенията, в развитието, в растежа, в политическия диалог и предвидимост на процесите, иска ГЕРБ.

"България стабилна днес, за да е сигурна утре", ще е нашата политика, защото вече няма ценности и точки, които могат да бъдат налагани. В изборна година сме за много държавни и много конфигурации от държави като ЕС. Това ще предопредели тоналността на изборите у нас, защото политиките ще съвпадат. Ние трябва да мислим за бъдещето на Европа, на която предложим и ще прилагаме политики", заяви бившият председател на Народното събрание.

"Темите за образование, растежа, модернизацията, администрацията и процесите, за индустриализацията и инфраструктурата, правосъдието и корупцията – ще е пакетът, около който ще дебатираме", подчерта Желязков.

Оттук нататък експериментите трябва да приключат

"Оттук нататък експериментите трябва да приключат", категоричен бе той.  "Окичването с огърлицата на реформаторството не принадлежи на някого. Тези, които губят политическо доверие и присъствие, не могат да бъдат носители само на демократичния наратив. Ще подходим през призмата на възстановяване на стабилността през смислени процеси като промените в съдебната система, най-важната пък е заетостта и икономическата сигурност, която е предпоставка за демографията в страната", завърши той.

Влизаме в кампанията с увереност, че има повишено доверие към нас и отговорността за ясна политическа визия и отговорност към следващия кабинет. Всички формули, които ще ну предлагат, за експертност, за политически неангажирано правителство, ще прилича на всичко това, което видяхме от 2021 насам.

Чест е да бъде в Благоевградската лисата с хора, които са гаранция за успеха.

Още по темата: общо новини по темата: 514
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: