Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яна Маринова: Трябва да бъдем свободни и да не навеждаме глава
Автор: Георги Иванов 21:54 / 25.12.2023Коментари (0)589
© Facebook
Посланието за лична свобода и непримиримост към насилието отправи актрисата Яна Маринова в "Денят на Фокус" по радио "Фокус" навръх Коледа. За нея годината е била много натоварена и вълнуваща. Тази година е минала премиерата на филма "А сега накъде“ в HBO max, което е предизвикало вълна от топли писма, насочени към актрисата. "Игра на доверие" ме държеше безсънна, такава работа искам да осъществявам – вложила съм страст и личен опит в историята, каза още Маринова.

"Трябва постоянно да вярваш и да си казваш, че каквото и да се случи, дори с цената на здравето и на живота ми, искам да направя това, за което съм роден и да отправя своето послание", каза още тя.

"Малко хора знаят какво е истинската борба за роля – тя не е, за да изместиш конкурента, а да изиграеш онова, което ти сам искаш. Когато си популярен, постоянно ти предлагат простотии и трябва да можеш да устискаш, за да не правиш компромиси с изкуството си", сподели актрисата.

Маринова чувства отговорност да говори за насилието като проблем чрез работата си, както прави и в "А сега накъде". "Трябва да имаме смелостта да говорим за злото, да го посочваме и да го критикуваме, както можем. Да се борим с него, да учим децата и приятелите си да не се навеждат, за да не бъдат нещастни", призова Маринова. "Днес, каквото и да се случи, можеш да избягаш в друга държава, можеш да търсиш справедливост и през социалните мрежи. Не трябва да се примиряваме с агресията", категорична е Маринова.

"След 7 сериала за 15 години разбрах, че няма да имам кой знае какво следващо развитие. Осъзнах, че не мога да чакам, да бездействам и да се надявам, само и само да постигна мечтите си. Трябва да имам това, което искам и съм готова да платя цената", каза още тя.

"Готова съм на безсънни нощи, несигурно бъдеще, да работя допълнителна работа, но да го постигна, разказа още актрисата.

"Пътят те прави корав и от него не трябва да хленчиш“, заяви още Яна Маринова.

"Много важна е интуицията при подбора ми на хора, с които да работя. Търся съмишленици – тогава става нещо като брак, докато проектът бъде завършен. Не е задължително да си с един и същи екип, трябва да цениш моментите, в които откриеш своите съмишленици. В постановката "Любовни писма" играх с един партньор, след това – с друг, но важното е да останем близки. Най-ниското ниво на съзнание е да се разделяш с мразене, скандали", каза още актрисата.

"Любовни писма" тя и екипът играят на 30 декември в София. Пиесата разказва за политик, който като малък се среща с главната героиня на 7-годишна възраст. Сюжетът проследява как той се развива, подвластен на догмите. Той е разумен, но тя му е коректив, не му позволява да се величае, да използва нацията, която управлява, за да се чувства силен и да доказва мощта си, разкри част от историята Маринова. "Куци ангели" Маринова ще играе на 18 януари в театър "Възраждане".

Още по темата: общо новини по темата: 5432
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/906 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: