Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Погребална агенция си прави реклама с кремацията на легенда от БНТ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:40 / 26.10.2023Коментари (0)383
©
Погребална агенция си прави реклама в интернет с кремацията на легендарната синоптичка Любка Кумчева. Тя почина на 81-годишна възраст през юли тази година. Поклонението пред нея премина в тесен семеен кръг, без да бъде медийно отразено. Няма и половин година след кончината ѝ, фирмата, която е организирала траурното събитие, е решила да публикува снимки от него в интернет пространството и да ги ползва с рекламни цели, пишат от "Ретро".

Те пишат, че са организатори на панихидата и кремацията на Кумчева, че са редовен член на Съюза на погребалните фирми в България, че спазват етичен кодекс, работят професионално и коректно.Не е ясно дали обаче са получили позволение от близките на емблемата на БНТ за рекламната си кампания.

Миналата година в медийното пространство гръмна скандал с кремацията на редица видни българи, сред които и армейския генерал Добри Джуров, извършени от скандалния погребален агент Георги Енев. Той бе уличен в измами, като е подвеждал семействата на покойници, че извършва кремации, а в действителност заравял труповете в нелегални гробове, като прибирал по 1000 лева от близките на мъртъвците, а на ромите, копаещи ямите, давал само по 100. След скандала много наследници на покойници започнаха да имат резерви към кремацията.

Последната воля на синоптичката Любка Кумчева била именно да бъде кремирана. Тя има един син Антон, когото ражда на 41-годишна възраст, когато вече била загубила надежда, че някога ще стане майка. Той изпълнил заръката ѝ.

Легендата на БНТ се оттегли от професията 10 години преди да си отиде от този свят, но въпреки огромния си трудов стаж до края на живота си получаваше символична пенсия. В последното си интервю Кумчева сподели, че оцелява с едва 572 лева, които трудно ѝ стигали, за да посреща нуждите си. С огорчение Любка разказваше, че ѝ се налагало да живее в постоянни икономии. В последните години дните ѝ минаваха зад стените на скромния ѝ столичен апартамент, без никакво разнообразие като театър, концерт или среща с приятелки в сладкарница. Телевизионната легенда си отиде в нищета и бе изпратена само от шепа близки и приятели.

Още по темата: общо новини по темата: 5432
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/906 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: