Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Главната героиня в "Диада" - Маргарита Стойкова: Когато видиш очите на тези хора знаеш, че си направил нещо грандиозно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:20 / 02.10.2023Коментари (1)413
© Фокус
"Филмът е много истински и много възрастни хора не можеха да повярват, че това е истината и това е реалността. Много ни благодариха, че успяхме да им го покажем. И може би сега те ще се промят в по-добра посока.“ –  това сподели пред "Фокус" за реакциите и отзивите на зрителите след примиерата на "Диада" актрисата  Маргарита Стойкова, позната на зрителите още като Венета от сериала "Татковци".

"Аз бях много емоционална в този момент! Не знам защо, но хората ми благодариха. Много от тях не са си представяли, че живота в училище е такъв. Сценият се развива реалистично така, както едно 14-годишно дете ходи на училище в момента. Яна е писала сценария в Ямбол и е стояла в учебни часове. Писала е на момента, каквото си говорят децата." - казва още познатата и от YouTube, Маги.

Яна Титова не си е представяла, че Маги ще е тази, която ще изиграе главната роля.

"Всичко започна март 2022 година, когато Яна пусна отворения кастинг за главните героини на филма. Тъй като по това време снимахме “Татковци“, аз директно отидох при нея и я попитах дали мога да се явя на кастинга.

Тя се съгласи, обаче с условието, да не си строя много надежди за ролята, тъй като тя не си представя аз да съм главната героиня. Просто искаше да трупам опит с кастинги. Така някак си се завъртя всичко, че кастинг след кастинг нещата взеха, че се получиха“, разказва за самото начало Маги.

Снимачната площадка дала на младата актриса, най-хубавия подарък - едно истинско приятелство. 

"Последните два кръга на кастинга ме събраха с Петра Църноречка, която всъщност играе другото момиче. Така се получиха нещата, че успяхме и двете да вземем ролите и да се сърбем за този филм“, така започва приятелството на двете момичета, извън снимачната площадка, разкрива Маргарита.

"С Петра трябваше много бързо да станем приятелки, защото във филма имаме 10-годишно приятелство. Аз не я познавах преди това. Доста бързо трябваше да се сприятелим в личен план и да прекараме доста време заедно.

Когато бяхме в Ямбол, бяхме в различни стаи в хотела. Но си спомням, че тя като идваше на снимки, оставаше да спи при мен, защото имахме нужда от тази връзка помежду ни. Това беше много готино и си го спомням като един момент. В този момент имах близка много добра приятелка до себе си.

Още преди да заснемем филма всъщност, Яна изгради между нас с Петра доста силна връзка, тъй като ние се запознахме началото на април и Яна ни казa: "Вие за 2 месеца трябва да изградите бетонно приятелство". Петра идваше до Пловдив, обикаляхме, спахме една при друга. Беше наистина много готино, правехме си снимки... успяхме да се е сплотим доста бързо и беше готино“, споделя Маргарита.

Изолацията по време на снимки се оказала от голяма помощ за Маргарита.

За снимачния процес на нейната първа главна роля, разказва, че е било доста трудно, тъй като снимките са били в Ямбол. Актрисата много харесва града. Споделя, че там била напълно изолирана, но всъщност това много й помогнало за снимките.

"Процесът беше около 20 дни и аз наистина нямах телефон. Бях без приятели, без родители и това много помогна за съсредоточаването на процеса, тъй като ние правихме само това. Бяхме на снимки по 14 часа на ден и според мен, че бяхме в друг град, различен от София, много ни помогна на всички“, добавя тя.

Дида и Маги споделят своята борбеност. 

За героинята, в чиято роля се превъплъщава, разказва, че е много сложен характер, "доста е борбена и се опитва да постигне това, за което мечтае от доста години. Тя е на 16 и голямата й мечта е да стигне до майка си в Америка. Прави невъзможното, за да събере парите за самолетния билет. Всъщност филмът се развива в 17-часов ден и показва препятствия, през които преминава Дида, за да събере тези пари и да направи невъзможното“, разкрива ни Маги.

На въпроса дали тя самата е имала проблеми в тийнейджърските си години, както героинята Дида, Маги с усмивка отговаря:

"Според мен всеки тийнейджър има проблеми. Всеки тийнейджър е проблемен. Да, имала съм доста спречквания с родителите си, с приятелите си, проблеми в училище, но мисля, че всеки тийнейджър, всяко дете трябва да премине през това, за да порасне някакси. Това е част от живота, която трябва да я има“.

За пресечна точка между нея и Дида, актрисата определя тяхната борбеност.

"Тя се опитва да направи всичко възможно за билета, а аз се опитах да направя всичко възможно за тази роля. Имаме тази сходност. И във филма си проличава на моменти, че и по глави ще ходим, за да стигнем до това, което искаме“, обяснява Маргарита.

От своята Дида, Маги споделя, че е научила, "че не всичко е на всяка цена. Със сигурност не е задължително нещата да се получат така, както ти искаш, защото понякога има и по-хубави варианти“. И би я посъветвала, "да слуша сърцето си и да не се отказва, въпреки всички трудности.“

Маги споделя, че тази есен ще можем да видим филма в кината.



От екипа не могат все още да разкрият дата, но актрисата ни разказа историята на интересното заглавие на пълнометражния филм.

"Диада е най-малката група във социума. Няма как да има група от хора, ако няма поне двама, това всъщност е Диада, а пък "dyad" на английски е връзката между майка и дъщеря, използва се като термин. Във филма това е много голяма тема, затова Яна избира този математически термин“, обяснява тя.

На въпроса, дали се оприличава повече на Венета от "Татковци“ или на Дида от "Диада“ отговаря:

"Опитвам се да разграничавам образите от себе си, тъй като все пак това са роли, но със сигурност и двете тийнейджърки са много по-различни една то друга. Едното беше уникално изживяване чисто за моят опит, а пък другото беше незабравим момент от моята кариера. Със сигурност и двете ми донесоха много неща. И без двете не знам как щях да бъда. От двете взех по малко и при двете оставих малко:.

Филмът на Яна Титова е част от официалната селекция на кино фестивалът във Варшава.

"Той е "А клас" фестивал, много сме горди, че сме част от този фестивал, тъй като това е едно огромно признание за нашят филм. Ще се проведе от 9-ти до 15-ти октомври. Отиваме на 12-ти, за два дни ще има четири прожекции на филма. Ние ще посетим две от тях и едната ще е официалната ни световна премира. Много се вълнувам, ще е интересно, ще се срещнем с много различни хора, което е "уау", допълва Маги.

Актрисата отпътува към Варна на награждаването на "Златна роза" и очаква нещо хубаво.

За бъдещите си планове споделя, че е фокусирана изяло върху филма, "както преди една година, само че сега вече по-публично“.

"Предстоят ни доста фестивали. Турне с филма преди премиерата. Със сигурност за мен в момента е важно да успеем да разпространим филма навсякъде, тъй като си заслужава да се види и от тийнейджъри, и от малки и от големи“, завършва с усмивка разговорът ни Маги.

Илиана ПЕНОВА

Още по темата: общо новини по темата: 5432
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/906 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2023 г.
0
 
 
Момичето играе прекрасно, но не бих искала моите деца да гледат този филм. Разюзденост, разврат, просташки маниери - с това ли ще възпитаваме подрастващите? Ще им говорим, че това е нормално, че днешните деца са такива...Дида можеше да постигне мечтата си по друг начин, наистина да се бори, да учи, да работи, а не по най- лесния и гнусен начин(като да прави свирки в училищния двор).Не мога да се съглася, че днешните деца са стигнали дъното. Не знам какво е видяла Яна Титова, за да напише този сценарий. Може би някъде има такива деца, но те са едно на сто. Момичетата и момчетата, които познавам са съвсем други - четат, учат, спортуват, явяват се на различни конкурси, печелят международни математически състезания. Много ог тях също имат проблеми в семейството, но се стремят да ги преодолеят по друг, по- достоен начин!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: