Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кинокритикът Димитър Дринов: Надявам се, че есенният киноафиш ще върне публиката в салоните
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:08 / 23.09.2023Коментари (0)353
©
Димитър Дринов, създател и главен редактор на специализирания сайт "Operation Kino", гостува в предаването "Животът на Фокус" и разказа пред Благой Иванов какво могат зрителите да очакват от есенния киноафиш.

Някои от интересните заглавия от лятото, сред които "Опенхаймер" и "Барби", се превърнаха в боксофис феномен, каза Димитър Дринов, и допълни, че "те наистина направиха фурора, на който ние хората, работещи в киното, се надявахме – и този фурор е хората да се върнат в киносалоните след затихването на пандемията. Сега, постепенно отново започнахме да отбелязваме ръст, но нищо специално, нямаше го това качествено завръщане както в годините преди това. И "Барби" и "Опенхаймер" вкараха зрителите по впечатляващ начин. Получи се комбинирано като някакво естествено събитие, което вкара в киносалона хора, които като че ли не влизат толкова често. Аз лично много се надявам това да не е единичен случай, много се надявам да се задържи тази тенденция.“  

Фантастичния филм "Създателят" на британският сценарист и режисьор Гарет Едуардс е поредна трактовка на темата за близкото бъдеще, утопия/антиутопия и изкуствения интелект.  "Темата изглежда като експлоатация: сега отвсякъде ни залива изкуственият интелект като една от най-големите опасности – все познати тропи жанрови, но именно режисьорът прави този проект интересен и визуално изглежда впечатляващо." Според кинокритика, публиката има нужда да види подобен тип спектакъл на екран, защото това по-лесно ги вкарва в киното.  

Два хоръра предстоят да излязат на екран: "Убийствен пъзел" 10 – предистория на един от иконичните убийци в последните години Джон Креймър и "Екзорсистът: Вярващият" на Дейвид Гордън Грийн и "Blumhouse", които направиха директно продължение на класиката на Джон Карпентър "Хелоуин". "Сега навлизат в още по-дълбоки води – искат да направят директно продължение на може би най-великия хорър филм правен някога "Заклинателят" на Уилям Фридкин. Много се надявам да направят и тук нещо успешно."  

Предисторията на издателския и филмов феномен "Игрите на глада" – "Балада за пойни птици и змии" излиза на 17 ноември. Това е историята на президента Сноу и началото на изкачването му в управленската йерархията и съответно неговото падение. "Това е един от най-успешните франчайзи. Филмите от тази серия, поне първият и вторият са едни от по-приличните филмови представители на този тип истории. Отдавна не е имало качествен такъв филм и се надяваме този да бъде", сподели още Димитър Дринов.   

Криминалният "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе разглежда доста интересен период от американската история – проследява историята на племето Осейдж, на чиято територия е открит петрол. "Това е една история за алчност и това е една история за раждането на ФБР. Скорсезе прави този филм гледаем, уникални актьорски изпълнения." Филмът може да се види на Международният литературен и кинофестивал "Синелибри", разказа още кинокритикът Димитър Дринов, като добави, че и "Екзорсистът: Вярващият" също ще има своята премиера на "Синелибри": "Там могат да се видят и филми, като "Клети създания" на Йоргос Лантимос, който взе "Златен лъв" на фестивала във Венеция – една история с комедиен привкус за отриващия света съвременен Франкенщайн".  На фестивала има изключително много любопитни заглавия, включително последният филм на Роман Полански – "Дворецът". Друг филм от фестивалът е "Процесът" на Орсън Уелс по романа на Франц Кафка, който не е остарял, въпреки че става на 60 години. Трябва да погледнем този тоталитарен тормоз от по-различна гледна точка и да видим как добре се вписва с идеята за свободията", каза още Димитър Дринов.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: