Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Голямо музикално събитие в НДК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:37 / 18.09.2023Коментари (0)351
©
Mузикалният свят на България ще се обедини в Зала 1 на НДК тази вечер от 19:00 часа с ХIII издание на Фестивала за поп и рок музика "СОФИЯ 2023".

Събитието е най-големият музикален форум в страната и всяка година привлича вниманието на множество меломани и почитатели на българската музика.

Централната част на фестивала винаги е Конкурсът за нова българска поп и рок песен за текущата година. За тази престижна награда се състезават 14 нови и обещаващи песни, представени от композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители от цялата страна.

За оценяването на конкурсните песни е съставена селекционна комисия, включваща утвърдени автори на музика, текст и аранжимент, както и представители на радиостанции, сред които Йоланда Пелова от Радио "Фокус". Водещ на събитието ще бъде Драго Драганов.

Експерти се сблъскват с трудното решение кой трябва да бъде носител на титлата "Най-добра нова българска поп и рок песен" за текущата година.

Организатор на фестивала е Пейо Пеев. В медийни изяви той твърди, че сред най-опитните участници в програмата са Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Илия Ангелов и много други, които в продължение на години са сътворявали и изпълнявали музика, оставяйки след себе си следи в историята на българската поп и рок сцена. 

Събитието обаче не се ограничава само до утвърдени имена. Младите изпълнители също имат шанс да се представят и да бъдат открити от нова публика и критици.

Освен журито, важно ще бъде и отношението на публиката към изпълнителите, тъй като и тя ще има възможност да гласува за своите фаворити и да определи победителя в категорията "Награда на публиката". 

Специална награда, която носи името на Петър Гюзелев, ще бъде връчена на най-изявения участник според журито.

Голямата българска певица Йорданка Христова ще бъде почетена за своето цялостно творчество и 60 години на сцена по време на фестивала.

Докато резултатите бъдат обработени, организаторите са подготвили мини рецитал от програмата “Звездите на независимата музика" с участието на Петя Буюклиева, дует “ШИК", Милена Славова, Калки и Мартина, група “Спринт", Дует с Кауза - Галя Георгиева и Наско Лазаров, дует WELL, със специалното участие на Йорданка Христова.

Гала концертът ще завърши с тържествена церемония по награждаване на призовите места в Конкурса за нова българска песен “София 2023". Специален плакет за цялостно творчество ще бъде връчен посмъртно на големия композитор проф. Захари Георгиев, който беше неизменна част от фестивала 13 години и член на фестивалното жури.

Фестивалът за поп и рок музика "София“ е единственият музикален форум, с благотворителна кауза. Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община "Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми "Да сверим биологичния си часовник навреме“. 

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Още по темата: общо новини по темата: 5429
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/905 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: