Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Осъдиха Евгени Минчев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:39 / 21.07.2023Коментари (0)241
© България днес
Окончателно! Темида поряза Евгени Минчев и го осъди на 350 лева за обиди към органите на реда. Това реши Софийският градски съд вчера. Лорда се превърна от жертва в нарушител. За него има санкции, но за побойниците му не!

Тричленният състав на Софийския градски съд прецени, че техните колеги от Районния са си свършили работата повече от добре и потвърди решението им.

Когато бе дадена думата на Евгени Минчев, Лорда каза, че реално от жертва се е превърнал в нарушител.

"Аз бях унижен и пребит. Полицаите ме завариха в безпомощно състояние и им казах да догонят нападателите ми. Дори не тръгнаха след тях, а започнаха да се занимават с мен. Дори не ми беше обърнато никакво внимание, че съм целият в травми, отоци, кръв и синини. Отказах да си представя документите, да, но не съм ги обидил нито веднъж!", категоричен бе Минчев пред трите съдийки. 

"Казах на полицаите - дръжте ги тези престъпници, боклуци! Така нарекох нападателите си, а не униформените. Излиза, че от жертва на тежък побой изведнъж станах нарушител", каза Лорда пред Темида, но тя сякаш вече бе решила как ще отсъди. Лорда се извини на съда, че се е стигнало дотук и помоли да бъде оправдан.

Адвокатът на Минчев Стефан Рангелов отново изтъкна довода, че срещу клиента му има съставени два акта за едно и също нарушение, което по смисъла на закона не може да се случва.

Съдът оправда ченгетата не с тяхната нескопосаност, а с факта, че има две нарушения, а не едно. Единият акт е за отказването на Минчев да си даде личната карта, а другият вече е за дребното хулиганство, което се твърди, че Минчев е извършил. Именно това, че е нарекъл полицаите боклуци, показал им е среден пръст и им е казал "фак ю", в превод "майната ви". 

Съдът отчете като смекчаващи обстоятелства две неща. Първо, че Минчев е бил пребит и е бил в шок. И второ, че още на следващия ден Лорда е изпратил писмо до шефа на Първо районно управление, в което се е извинил за недоразумението.

Също така според Темида повечето свидетели казват, че Лорда е наругал ченгетата, макар адвокатът му Рангелов да не е на това мнение. Но Темида сметна, че фактът, че е пребит, не оправдава отношението му към органите на реда.

"Ние, съдебният състав, имаме положително мнение за Вас, но обстоятелствата сочат, че сте се държали грубо, което е недопустимо и нарушава обществения ред, и не можем да го оправдаем", обърна се Темида към Евгени Минчев, след като се произнесе от уважение към него.

Когато чу "виновен", Лорда каза "извинете, че изгубих времето на държавата". Решението на Темида е окончателно и Лорда вече има в досието си присъда за хулиганство.

Припомняме, че Евгени Минчев бе нападнат от 10 човека до градинка "Кристал", което е доказано от медицинското, което си е извадил. След това идва полиция, нападателите ги няма и в доклада на ченгетата пише, че Минчев се е държал грубо с тях и затова е арестуван.

Лорда каза пред "България Днес", че не смята, че това е някакво показно, защото той не е политик или важна личност.

"Гледам си партитата и си гледам кефа и си живея живота!", казва Минчев на излизане от съдебната зала.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: