Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо кинозвездите се събуват боси по червения килим в Кан?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:37 / 26.05.2023Коментари (0)212
©
През 2015 група жени са били "любезно“ изгонени от прожекцията на "Карол“ в Кан, защото били с равни обувки - инцидент, който насочва светлината на прожекторите върху остарелия дрескод на Фестивала. Директорът на фестивала Тиери Фрему се защити, казвайки че високите токчета не са задължителни на червения килим, но било широко разпространено негласно (и сексистко) правило.

През 2016 Джулия Робъртс пристигна на премиерата на "Кроазет“ боса, докато актрисата от "Разговори с приятели“ Саша Лейн последва примера ѝ по време на фото интервю същата година. Лей споделя в друго интервю няколко години по-късно:

"Килимът беше за нашия филм и бях облечена в много елегантна рокля. Да, но има много стълби, а аз се разхождам с токчета цял ден... така че ще ходя боса. Защо някой е против това? Все още съм тук и съм добре облечена."

През 2018 Кристен Стюарт пристигна на червения килим в ужасно високи обувки на Christian Louboutin, само за да ги събуе и да се изправи пред фотографите боса. Преди това тя беше казала пред Hollywood Reporter:

"Хората се разстройват много, ако не носите токчета или каквото и да е… Чувствам, че вече не можете да искате това от хората – това е даденост и избор. Ако не искаш от момчетата да носят токчета и рокля, нямаш право да го искаш от мен."

Тази година жените продължават да се наслаждават на "забраната“ за равни обувки. Кейт Бланшет заложи на кадифен гащеризон на Giorgio Armani и розово палто, стоейки боса на сцената, докато връчваше награда на иранско-френската звезда Захра Амир Ебрахими. "Ще сваля токчетата си в чест на жените в Иран. Това е, за да дадем урок на всички хора, които пречат на правата на жените.“

Междувременно Дженифър Лоурънс, която изглеждаше като истинска холивудската принцеса на премиерата на "Bread and Roses“, повдигна червената си рокля на Dior, за да разкрие чифт джапанки отдолу, пише iwoman.bg.

Правилото за високи токчета за жени може да не фигурира в официалния наръчник на Кан – и организаторите може да са се дистанцирали от изискването – но жените, които избират да ходят по червения килим с пантофки, джапанки или боси, все още служат като приятно бунтовнически намек.


Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: