Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма да намаляват заплатите на полицаите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:01 / 19.03.2010Коментари (0)582
© Blagoevgrad24.bg
Няма да има намаляване на заплатите на полицаите. Независимо какви мерки ще се вземат, ще има механизъм за компенсация. Това обеща днес вътрешният министър Цветан Цветанов.

Полицаите скочиха и се заприготвяха за протест, след като финансовият министър Симеон Дянков обяви, че държавните служители ще си плащат сами здравните осигуровки. Това щяло да свие доходите им.

Според Цветан Цветанов обаче се търси нажежаване на обстановката, защото обществото е в криза и това е причина „различни популисти да лансират разни мерки, които никога не са били обсъждани".

Аз винаги ще стоя зад справедливите искания на полицаите, но нека все пак да се съобразяваме с реалностите в държавата, коментира той искането на подчинените си за по-добро заплащане и по-добри условия на труд, заради което те ще излязат на протест утре.

Вътрешният министър обяви още днес, че ще отиде на съботния митинг на полицаите като техен работодател.

Утре всички синдикални структури в МВР организират общ протест, този път, съобразен с всички изисквания и съгласуван със Столична община, обясни пред БНР днес Галентин Грозев от Федерацията на служителите в МВР.

Всички претенции и проблеми, които имат, няма как да се решат, ако се разграничаваме един от друг, посочи пък министърът на вътрешните работи пред журналисти.
По същата логика професионалното ръководство може да откаже да разговаря с протестиращите, допълни той във връзка с предстоящия протест.

Никой няма интерес от подобен начин на диалог в системата на МВР, каза Цветанов. Той определи като несериозни твърденията на лидери на полицейския синдикат за това, че може да стане нещо, той като полицаите са въоръжени.

Според вътрешния министър се търси повече нажежаването на обстановката, отколкото прагматизъм по въпроса. Цветанов се учудва, че никой от синдикалните лидери не се е ангажирал с помощ по случая "Филев" - служителя на МВР болен с тежък вирус в Индия, а премиерът се е ангажирал да изпрати правителствения самолет.

Невъзможността да осигурим средства сега се дължи на това, което се е случило в миналото. Много са комплексни проблемите, които са наследени, за да се решат в кратък период от време. Много е лесно да влезем в дефицит, да хвърлим пари и да осигурим претенциите на всички съсловни организации, коментира още вицепремиерът.

За мен е важно да се съхранят служителите, които имат професионални качества, за да останат и да работят, добави той по въпроса за евентуална вълна от рапорти за напускане след евентуално намаляване на заплатите на полицаите.
 

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Чествания на 2 юни 2011 - Денят на Ботев
Лято 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: