Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът Паскалев изпрати писмо на транспортния министър
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:16 / 28.01.2010Коментари (0)748
© Blagoevgrad24.bg
В писмо до министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Александър Цветков кметът на община Благоевград Костадин Паскалев поиска възстановяване на равнопоставеността и реципрочността на възлагане на автобусните линии за пътнически превози между община Благоевград и Столична община и община Благоевград и останалите общини в областта. Кметът кани за арбитър и предлага с посредничеството на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Да се възстанови реципрочността между възлаганите линии. Ако линии първоначално открити до Благоевград са удължени до друго населено място, да се пресъгласува изпълнение на линията само до Благоевград или да се премахне спирката в Благоевград. Да се прецизира спирането на всички преминаващи линии относно припокриване и съвпадение на маршрутите на над 80 км. и интервал на движение между тях по-малък от 30 минути. Поради географското разположение на Благоевград в последните 10 години има неоправдано натрупване на автобусни линии и курсове през Благоевград в определени часове от деня, довело до пренасищане на автобуси по тези линии, криза на транспортния пазар и спад на икономическите показатели в дейността на фирмите извършващи обществен превоз на пътници.

Ежедневно от Благоевград в посока София тръгват 54 броя автобуси, с които има възможност да бъдат превозени около 2500 броя пътници, което значително превишава реалния пътникопоток. Нарушени са принципите на равнопоставеност и реципрочност на курсовете  както между Благоевградска община и Столична община, така и между Благоевградска община и общини в Благоевградска област. Не се осигурява минимум 30-минутен интервал между курсовете по едно направление. Възлагат се автобусни линии, съгласувани преди повече от 5 години и неизпълнявани до сега при условия и пътникопоток, които не съответстват на сегашния, без да се отчита, че междувременно са договорени и възложени линии, които се изпълняват.

 

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: