Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Крушарски захапа лошо Бербатов, намекна, че бил стиснат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:06 / 04.06.2022Коментари (0)234
©
Бившият благодетел на Локомотив Пловдив Христо Крушарски говори пред "Мач Телеграф“ и даде обширно интервю, в което засегна теми като Рилски спортист, новите футболисти там и представянето на Левски.

– Г-н Крушарски, какво ви разгневи покрай последния домакински мач на Рилецо за сезона, който отборът загуби с 1:2 от Чавдар Етрополе?

– Това, че ми дадоха сериозни основания да смятам, че някой се бе намесил, за да попречи нещата да се решат единствено от показаното на терена. Един обигран съдия може да изкара всеки мач, както си иска. Крайно време е да спрат схемите в българския футбол. Да се сложи край на шуробаджанащината. Преди време един път се обадих на Борислав Михайлов, не за да му искам помощ, а за да не ни пречат. Дълго нямах проблеми след това, но сега в края на сезона, явно някои ще трябва да наваксват нещо, което не са успели да направят, когато е трябвало. Аз обаче винаги играя честно.

Така е било, така е и така ще бъде. Трябва да има феърплей, за да се развива футболът ни като цяло. Отгоре до долу по йерархията трябва да има честност. Как иначе да развием тези млади момчета, които искаме да привличаме и да адаптираме към мъжкия футбол. Моето присъствие е гаранция за това как ще играе Рилски спортист. Така, както беше и в Локо Пловдив. Който може, нека ни побеждава, ако не може обаче, да си вземе поука и да търси какво не му достига. Тези в Етрополе мен какво ме интересуват – кметове, депутати… Като се напъват толкова, да излязат на терена и да играят те.

– Говорихте ли с някого от БФС?

– Обадих се на шефа на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Вика: "Какво да направя?" Как какво да направи!? Ако той не може да направи нещо, кой може? От колко време е на този пост? И нищо да не може да направи?! Срещу това наистина ще се боря и такива неща само още по-сериозно ме мотивират да участвам активно в нестихващата битка за управленския пост в българския футбол. Ще намеря хора, които могат да вършат нещо. Ще ги уча, ще ги подкрепям и ще видите, че може да се случат нещата. Трябва обаче всеки да върши това, което може, а не само да се оглежда откъде какво може да прибере. Стига сме говорили само за пари.

Тук става въпрос за аматьорски футбол. С тези пари го покваряваме и поощряваме парвенющината. А човек трябва да има достойнство, да пази лицето си. Чувам какви бюджети се осигуряват в Трета лига. Милиони. А срещу тях какво е налице? Не може да спечелят и промоция за горната дивизия. Не виждам много добри стадиони и терени за тренировки. Някъде сигурно пасат и крави преди мачовете. Нито пък има условия за задържане на талантливите деца по места… За тяхно и спортно, и цялостно развитие, включително с качествено образование. За какво се харчат тези пари?! Какъв е ефектът?

– Много въпроси, чиито отговори от години се търсят, но вие не подкрепяте и Димитър Бербатов, който постоянно говори за промяна?

– Аз подкрепям тези, които правят нещо, а не си губят времето само в приказки. Питам го Бербатов от доста време какво е дал от себе си за българския футбол. Ето, аз сега съм се захванал и ще направя още един терен. Отдавна говоря, че трябва да се концентрират повече усилия за подобряване на базата в Югозападна България. Там трябва да се намесят и БФС, а и министерството на спорта, има казуси за решаване.

Аз ще строя в Склаве, Бербатов да каже къде ще може да инвестира. Не е толкова скъпо, а той доста спечели от футбола. Сега ще помогне на това, което е помогнало на него. Още повече говорим за неговия край. От там е родом. Да извади малко от джоба, не боли. Така ще го запомнят и с нещо извън професионалната кариера и ще го оценят.

– Сега Левски или Локо Пд ви е по на сърце?

– Локомотив Пловдив си остава моят отбор на сърцето. Няма как. От Левски хората ме поканиха на няколко мача и късметът ми отиде и на тяхна страна. Сега ще дойдат в Боровец на подготовка и ще им помогна, за да получат най-добрите условия. Говорил съм и с кмета на Самоков, моята база в Говедарци е на тяхно разположение. Станимир Стоилов е от тези, които знаят как да работят. Оценявам го и такива като него винаги могат да разчитат на подкрепа от моя страна. На Локо също винаги ще помагам с каквото мога, и то с приоритет. Сега съм в Южна Америка и може да посреднича и за някой добър футболист, който да вземат. Тук със сигурност има качествени момчета, от които могат да се изкарат и пари. Видя ли нещо, предложат ли ми, веднага им пращам. Вече обаче не се меся. Сега съм просто фен.

– С Людмил Киров какви цели ще преследвате с Рилски спортист през новия сезон?

– Високи. Искам да вземем Купата на България, а знаете, че като се хвана с нещо, го правя сериозно. След две седмици ще се прибера, ще седнем, ще говорим. Досега сме се чували само по телефона, тепърва ще разбере какво го чака, щом е дошъл да работи с мен. (смее се) Аз умея да давам шанс на хората и който го използва, може да стигне много далеч.

– Ще трябват обаче и нови футболисти?

– Ще има и нови футболисти. Мога да се разбера с всеки. И сега има добри момчета при нас. Ще има и още по-добри, а може да ви изненадаме и с няколко добре познати имена. Само не бързайте.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: