Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българско участие в турското кино
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:26 / 18.02.2021Коментари (0)876
©
Юлия Порязова е първата българка, която участва в турското кино. 

Родопчанката, родена и израснала в детските си години в Смолян, се снима в пет сериала, продуцирани от южните ни съседи, пишат "България днес".

В лентите Порязова си партнира с най-големите знаменитости от малкия екран. Една от тях е Берен Саат, известна у нас с ролята си на Фатмагюл в сериала "Пепел от рози", както и Бихтер от "Забраненият плод".

Друг от екранните партньори на Юлия е Еркан Петеккая, когото българските зрители познават отлично от сериала "Твоят мой живот". В една лента играе и с Езра Акън - Мис Свят 2002 г. и позната у нас с превъплъщението си на Ейлюл от сериала "Дъждовно време".

"Ах, да можех да опиша емоциите, през които съм преминала, нямаше да ми стигне цялото време, което имам. Емоциите не се описват лесно, те се изживяват. Когато погледна назад, мога да кажа, че животът ми е изпълнен само с хубави преживявания. Може би защото още от малка получих шанс да бъда в уникална среда, сред известни хора и да работя с тях", споделя красавицата.

Българската звезда заминава за Турция със своите родители, когато е в 8-и клас. Без да знае турски език, тръгва на училище. Седи на най-задния чин и само слуша и преписва от съучениците си, които се оказват много внимателни и учтиви към нея.

"Беше най-трудният период в живота ми, защото бях на възраст, в която не можех да осъзная какво се случва", разказва тя.

"Нямаше как да имам толкова успехи там, ако не бях научила добре техния език", обяснява още.

Налага й се да изостави в България както приятелите си, така и латинотанците, а тъкмо е станала шампионка в нейната категория. Година след това вече се адаптира към живота в Истанбул. Завързва приятелства, научава и езика много добре.

През лятната ваканция Юлия започва работа в модна агенция. Трябва да снима новите лица за кастинг и да им прави албуми. Един ден от продуцентска къща Base Production се обаждат в нейната агенция и казват, че търсят ново лице - момиче, което ще участва в главна роля с певеца Атила Таш. Задължение на българката е да покаже албумите. Когато продуцентката Сергин Акиз я вижда, й казва, че търси момиче точно като нея. Сърцето на Юлия се преобръща. Започват проби пред камера, подписват и договор за участието й в снимките на първия сериал. Следват още четири.

"Аз почти винаги съм позитивно настроена към всичко, което ми се случва. Най-тежкият ми период в живота беше, когато заминах с моите родители в Истанбул, но пък и най-хубавите започнаха точно след това. Затова аз много вярвам, че когато нещо лошо ви се случва, то е, защото хубавото предстои", разкрива за себе си красавицата. 

Порязова участва и в снимките на два български филма. Единият е музикален, а другият е комедия.


Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: