Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Наско Ментата: Шушана е под карантина и е сама
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:15 / 03.02.2021Коментари (0)803
©
"50 на 50 съм за ваксинирането срещу COVID-19. По принцип съм "за" ваксините, но ме тревожи какви ще са страничните ефекти. Всяко тяло реагира различно и затова все още се колебая дали да предприема тази стъпка." Това заяви пред "България Днес" емблематичният певец Наско Ментата, който "взриви" страната ни преди години с вселенския хит "Шушана". Подобно на колегите си артисти и Ментата търпи тежки лишения в пандмията, защото няма възможност да пее по заведенията.

"Народът иска заведенията да бъдат отворени. Хората имат нужда да празнуват, но ако е в името на това да сме здрави, може да изчакаме още малко. Няма какво да си кривим душите - здравето е на първо място. Заведенията да стоят затворени, но да не е чак до далечното бъдеще, по-скоро да можем отново да работим. Хората си търсят кръчмите, ресторантите и нощните заведения, искат музика на живо. Изпълнителите сме на края на силите си, но стискаме зъби", каза още Наско. Той добавя, че подкрепя решенията на здравните власти и донякъде ги разбира, защото никой не може да каже колко дълго ще продължи тази пандемия.

Певецът с облекчение признава, че не се е сблъсквал отблизо с COVID-19, но в бъдеще нищо не се знае.

"Вкъщи не сме се разболявали, не сме имали контакт със заразени. Много се пазехме, предимно в дома си стояхме и вземахме предпазни мерки. Цялата работа е и малко на късмет, защото може да се пазиш, а да се заразиш от дръжка в магазина", коментира изпълнителят. Докато не може да работи, той прави нови песни, като ги записва вкъщи, където има мини студио. И добавя, че се подготвя да има хитове за момента, в който ще отворят заведенията.

На въпроси дали се чувства пророк, че е предсказал, че човечеството ще стои вкъщи само, както Шушана от едноименната му песен, певецът отговаря през смях: "Не съм пророк, това е само една песен. Но е факт, че Шушана се опази от коронавируса, защото постоянно е сама и под карантина".

И разказва историята на хита, който го изстреля във висините на музиката. "Това е една стара песен, не е моя авторска. Не мога да кажа откъде точно идва. Пяла се е още през 80-те години по време на събирания на лагери, вечеринки с китари. Започнах да правя своя компилация с такива стари песни, защото хората ги приемат много добре, когато ги изпълнявам на сватби и партита. До последно се чудих коя песен да поставя първа и случайно се сетих за "Шушана". Отдавна знаех един-два куплета от нея. В този вариант, в който я вкарах аз, никой не я е пял", обяснява Ментата, който възражда парчето през 2017 г. и оттогава трупа милиони гледания.

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: