Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тежки старини след жестока съдба за една от най-обичаните певици в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:40 / 24.01.2021Коментари (0)883
©
Маргрет Николова е сред пионерите на естрадната песен в България. Една от най-обичаните и популярни певици от миналия век днес е на 92 години и е застигната от неволите на старостта.

Изпълнителката на "Птици мои“, която прекрати певческата си кариера още през 2000 г., прекарва дните си предимно на легло. Най-голямата ѝ болка обаче е, че зрението ѝ почти я е напуснало. Вече не можела да чете, защото едното ѝ око било непоправимо увредено. След като се пенсионира от сцената, Маргрет се отдаде на спокойствието в Трън. Там тя живее със своя син и снаха си, които понастоящем също са пенсионери. Именно от снахата на естрадната легенда дошло предложението да се установят в провинцията, защото тя била трънчанка. По-младите се грижат за възрастната Николова, за която единствените развлечения вече са радиото и телевизията. Будният ѝ дух обаче не я е напуснал и слушайки любимите си музикални програми по БНР, където често гостуват нейни колеги, Маргрет не пропуска да се включи на живо по телефона, за да ги поздрави.

Някои от наследниците ѝ в естрадата, на които е отъпкала пътеката към славата навремето, днес са милионери, но не са се сещали да ѝ помогнат никак, нито пък да ѝ направят мил жест. Въпреки това певицата не се оплаква от положението си. Доволна е от пенсията, която получава, защото навремето избрала да вземе тази, която ѝ се полагала от мъжа ѝ, след като починал от сърдечна недостатъчност, защото била по-висока.

Освен сина си Николай, с когото живее, Маргрет имала и дъщеря. Една от най-големите трагедии в живота на звездата остава загубата на нейното момиче. Румяна загива в автомобилна катастрофа заедно със своя съученичка след абитуриентския им бал. Отиват на разходка и повече никога не се връщат. Тогава Николова изпада в психологическа дупка и се оттегля от сцената, но получава хиляди писма от своите почитатели да намери кураж и да се завърне.

Днес една от първите ни естрадни прими е горда баба на внуци и правнуци, на които обича да показва снимки от славната си кариера, пише още "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: