Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Внучката на Тодор Живков проплака: Спекулират с името ми, за да си правят реклама
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:39 / 26.11.2020Коментари (0)746
©
Името на една от най-известните български модни дизайнерки Евгения Живкова – внучка на Тодор Живков, от няколко месеца се свързва в медийни публикации с луксозна къща на известната улица "Секвоя“ в столичния кв. "Бояна“, която се дава под наем. По този повод г-жа Живкова поиска думата, за да изясни, че тази къща не е нейна, а на фамилия Толеви. Според нея някой спекулира с името ѝ, за да си прави безплатна реклама и да си намери наематели.

Въпросната къща се намира срещу дома на Евгения Живкова на емблематичната за фамилия Живкови улица "Секвоя“. Преди години към терена от около 5 декара на престижната улица, върху който днес къщи обитават тя и Владко Живков, претенции имаше човек от въпросната фамилия Толеви – пенсионерът Светлозар Толев. В зората на демокрацията той заведе серия от дела с претенции за реституция, припомнят медии. През 1948 г. парцелът на улица "Секвоя“, собственост на родителите му Велика и Добрин Толеви, бил отнет в "името на народа“, а комунистическата власт иззела и още декари селскостопанска земя в района на "Бояна“. Пет години по-късно, през пролетта на 1953 г., парцелът минал във владение на УБО. "Върху моя земя и с държавни пари Тодор Живков построи две къщи на "Секвоя“, които днес струват милиони… Но не получих правосъдие. Съдът отказа да ми върне даже наследствена земя на "Секвоя“, която не е застроена…“, казва преди време Светлозар Толев.

Ето какво заяви пред "Ретро“ Евгения Живкова.

- Г-жо Живкова, от известно време в медийни публикации името ви се свързва с луксозна къща на ул. "Секвоя“, която се дава под наем. Какъв е случаят всъщност?



- На мен също ми направи впечатление, че тази къща се рекламира чрез моето име. Но аз нямам нищо общо нито с къщата, нито със земята, абсолютно с нищо. И ми е изключително неприятно, че по този начин се използва моето име, за да си рекламира някой къщата. Аз така го възприемам.

- Чия е тази къща?

- Тази къща е на семейство Толеви, на които преди няколко години земята е върната по реституция.

- И тя се намира срещу вашата?

- Да. Там е къщата на фамилия Толеви.

- Всъщност вие и вуйчо ви Владимир Живков обитавате съседни къщи на ул. "Секвоя“. Навремето Толев имаше претенции за вашия терен?

- Да, той имаше претенции за земя, която е платена с акт за държавна собственост още от 50-те години. Така че не знам повече подробности по този въпрос.

- Светлозар Толев е претендирал, че тя е била отнета от неговите родители "в името на народа“?

- Платена му е с акт за държавна собственост. На неговите родители и роднини.

- Вие казахте, че някой спекулира с името ви.

- Така ми се струва. С цел да си прави безплатна реклама. Защото не виждам как някой ще измисли, че аз съм построила тази къща и че тя е моя, без да направи дори проверка дали това е вярно.

- А защо досега не сте реагирали на публикации, свързващи името ви с тази къща?

- Преди не съм обърнала внимание. Видях, че сега имаше статии и в други медии. Мислех, че е нещо еднократно, но се оказва, че не е. Между другото дори започнаха да ми звънят брокери за тази къща, за да я отдават под наем.

- А със самите Толеви общували ли сте по тази тема и как мислите да реагирате?

- Не, аз не познавам тези хора. Как да реагирам? Нищо не мога да направя. Аз не съм сигурна дали те го представят така. Просто смятам, че някой някого е посъветвал да стане по този начин, защото как иначе аз ще се окажа свързана с някаква къща, която изобщо не е моя. Какво да се занимавам. Просто искам да опровергая тези статии в медиите, в които съм видяла, че е излязла такава информация, и повече да не се тиражира.

- За вашето семейство през годините са изписани тонове статии с всевъзможни сензации, мистификации… Вие как издържате на несекващия медиен интерес?

- Преживява се очевидно. Има и много по-тежки неща. Гледам да не обръщам внимание на повечето от тях. В случая реагирах, защото смятам, че се използва името ми. "На култовата улица Секвоя…“ "Къщата на Тато…“ и т. н., за да си прави някой безплатна реклама по този начин.

- Как успявате да носите с достойнство фамилията си, каква е цената – ето сега има още един пример?

- Не знам. Трудно е човек да се справя с подобни ситуации. Но аз не съм конфликтна личност и смятам, че наистина трябва да се носи с достойнство кръстът, който си имаш.

- Навремето, след промените в България, минавало ли ви е през ум да емигрирате някъде и да започнете всичко отначало?

 

- Не, никога не ми е минавало през ум да емигрирам, защото аз обичам България, родена съм тук и не съм смятала, че ще ми бъде по-добре в чужбина.

 

- Сигурно за това се изисква голяма сила – да останеш тук в тази ситуация?

 

- Не знам, може би е така.

- Да минем към злободневието – как се отразява коронакризата на модния бизнес и по-специално на вашия?

- Не се отразява добре на нашия моден бизнес, както и на световния въобще. И според мен ще има големи трансформации в бъдеще. И на шивашките фирми също влияе зле. Трудно е, защото дрехите в момента не са продуктите, които се търсят най-много. Особено пък по-луксозните.

 

- Подготвяте ли нова модна колекция на "Жени стил“?

 

- Преди два месеца направих зимната колекция и ще започваме лятната всеки момент.

 

- Как се работи в модния бизнес онлайн в условията на пандемия?

 

- Трудно е в модата. Ние сега прохождаме с онлайн търговията. Прави ми впечатление все пак, че дамите, които имат възможност да посетят магазина, все още предпочитат да го посетят, да пипнат дрехата, да я видят, да пробват на място. Но има и други, които поръчват. Дори и от София имахме такива случаи.

 

- Имате ли близки, които са се сблъскали с коронавируса, и привърженик ли сте на по-крути мерки срещу заразата?

 

- Да, привърженик съм на по-строгите мерки. Защото имам близки, които пострадаха от вируса, и някои от тях са с тежки последствия и ми е изключително притеснително.

 

- Смятате ли, че държавата се справя с ковид-кризата?

 

- Като цяло мисля, че, общо взето, да. Защото можеше и по-зле да бъде.

 

- Ето сега се въвеждат нови, по-строги мерки срещу пандемията.

 

- Отнасям се към това положително. Смятам, че трябваше да се въведат по-рано, за да не се стига дотук.

 

- Беше настанал хаос.

 

- Хаосът дойде заради разнопосочните мерки и заради това, че не всички бизнеси са еднакво подкрепени. Някой е излязъл на стачка, защото ресторантите са затворени. Ние също не работихме по време на първата карантина, шивашките фирми, и се чудехме как да оцеляваме, но не сме излезли да протестираме. Така че мерките трябва да са еднакви за всички бизнеси.

 

- В един момент човек може да си помисли, че ресторантите са най-важни в държавата.

 

- Да, а шивашките фирми като цяло са сред най-засегнатите, не само луксозните. Доколкото знам, някои, които шият ишлемета за чужбина, също имат проблеми, защото не се поръчва това, което е договорено. В почти цяла Франция в този сектор фирмите са затворени поне до Нова година. Или са в режим на хоумофис по-скоро.

 

- Смятате ли, че поведението на Бойко Борисов в кризата е адекватно?

 

- До голяма степен смятам, че нещата, които прави, и мерките, които взема, са адекватни. Но за мен бяха по-адекватни по време на първата вълна на коронавируса, по време на карантината. После имаше малко разхлабване на мерките. И това разпускане през лятото, което до голяма степен доведе до увеличаване на случаите със заболели от коронавирус сега, не беше явно никак добре. Действително има проблеми с хората, които не ги приемат по болниците.

 

- Вие вземате ли страна в конфликта Радев – Борисов?

 

- Не, не вземам страна. Но това е поредният конфликт между президент и премиер. Не за пръв път се случва в нашата нова история след 90-те години. В крайна сметка те са възрастни хора, които трябва да намерят начин да говорят нормално.

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: