Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Няма кой да спре този сезон 5-кратния шампион Константин Маршавелов
Автор: Стойчо Генов 09:59 / 28.09.2020Коментари (0)427
©
Пилотът на пловдивския "КА-2 Рейсинг Тийм" Константин Маршавелов спечели третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта в серия “Макси". Състезанието се проведе на “Писта Стара Загора", а действащият шампион се пребори с Илия Царски и Пламен Камбуров за победата в града под липите.

Това е трета поредна победа за пловдивчанина през този сезон от проведените три състезания. С този резултат Маршавелов продължава да бъде лидер в шампионата с пълен актив от точки.

За разлика от квалификациите в събота, днес състезанията се проведоха при слънчево и сравнително топло време, което бе повод за много публика около трасето на източния пътен възел на града. В най-чаканата серия - “Макси", Константин Маршавелов потегли от първа стартова позиция, след като в съботните квалификации записа най-добро време - 1:23.194 мин.

От втора позиция стартира Пламен Камбуров, след като времето на Васко Въжаров бе анулирано, след като автомобилът му се оказа по-лек от допустимото в квалификациите вчера. Трети стартира Илия Царски, а четвърти и пети Румен Киров и Камен Василев.

Маршавелов стартира добре и влезе първи в завой номер 1, а след него Камбуров и Царски. Тримата се движиха в пакет и се откъснаха пред останалите. В края на втората обиколка Камбуров успя да изпревари Маршавелов и да поведе колоната. Две обиколки по-късно, в последния обратен завой Маршавелов и Царски успяха да изпреварят Камбуров.

До края на състезанието петкратният шампион на България успя да отвори разлика от няколко секунди пред Царски и да види първи карирания флаг.

В трето поредно състезание отборът на пловдивския клуб "КА-2 Рейсинг Тийм" спечели първото място в отборното класиране, след победите на Константин Маршавелов в серия “Макси" и тази на Иван Влъчков в серия “Туринг".

Следващото състезание за Константин Маршавелов ще бъде след три седмици 17-18 октомври, когато ще се проведе четвърти кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта на “Писта Хасково".
Още по темата: общо новини по темата: 19
18.11.2022
02.03.2022
04.11.2021
29.10.2021
04.10.2021
03.10.2021
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: