Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Звездите на театъра изгряват от 24 до 30 юни в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:42 / 13.05.2016Коментари (0)272
©
7 топ постановки с множество награди и знаменити творци в 7 вечери ще представят пред разложката публика най-добрите постижения на българския театър. За пета поредна година програмата на фестивала е дело на Нона Йотова и драматурга на Народен театър "Иван Вазов" - Роза Радичкова.

В афиша на театралните празници "Звездите на театъра" са включени спектакли с доказан успех и с полученото признание на публика и експерти, което ги прави значимо културно събитие не само за Разлог, но и за страната.

Седем вечери Разлог ще бъде завладян от покровителката на театъра Мелпомена, като традиционно постила червен килим за звездите и ги посреща топло.

"Звездите на театъра са едно от най-обичаните събития в община Разлог, за това говорят препълнените салони и нестихващите аплодисменти. - сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев. - Празниците ни докосват до най-доброто от българския театър, те са значима среща с голямото изкуство. Радвам се, че са част от календара на една община, която се превръща в лятна културна столица на Югозапада.", каза още кметът.

Фестивалът се организира от община Разлог, Нона Поп арт и Банско Роял Тауър, а програмата открива Камен Донев с доразвития образ на култовия учител в постановката "Възгледите на един учител за народното творчество" - адски забавен спектакъл, смес от импровизaция, текст, музика, песни, танци и безсмислици.

"Дай, Боже всекиму да го връхлети, да го споходи, сполети, докосне и разтърси бурята на Деа, която се разрази сред публиката на Младежкия театър в пиесата на Малин Кръстев "Семеен албум"- четем в коментар на двама, разтърсени от бурята на магията и театъра зрители. Пиесата донесе на автора Аскеер за съвременна българска драматургия и Аскеер за главна мъжка роля на Герасим Георгиев- Геро.

На 26 юни романът "Бел Ами" оживява в спектакъл на Малък градски театър "Зад канала" и качеството на постигнатото поразява. Това е от малкото театри, които за запазиха качество, което без да плаща дан на комерсиализацията, пълни салона си докрай.

Ролята на "Бел Ами" изгражда секссимволът Калин Врачански. Участват още Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Петър Калчев, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Васил Банов и Владимир Димитров, режисьор на спектакъла е Бина Харалампиева.

"Аристократичен дом в нощта срещу Еньовден... На този празник се берат цветя и билки, и треви, на които се приписва магическа сила. Баячки и знахарки забъркват отвари за здраве, за късмет, за прогонване на злите духове... но най-вече за любов. Въздухът трепти от пареща възбуда, от сладостни, но и опасни страсти. " - всичко това ще оживее на 27 юни в "Госпожица Юлия" на Стриндберг под режисурата на Йосиф Дърчаджиев с прекрасното превъплъщение на Йоана Буковска - Давидова, Калин Врачански и Мира Върбанова, постановка на Театър 199.

Иван Ласкин играе Иванов в едноименната пиеса на Чехов в постановка на ДТ "Гео Милев" Стара Загора, която ще се представи на 28 юни. Премиерата на "Иванов" се е състояла в Москва на 19 ноември 1887 година. Според спомените на по-малкия брат на Чехов - Михаил - в края на спектакъла в залата настъпила невероятна бъркотия: "Публиката скачаше от местата си, едни аплодираха, други освиркваха, трети тропаха с крака, а на балкона бе настъпил истински бой между тези, които аплодираха, и онези, които освиркваха. "Естествено, основните спорове се водят около личността на самия Иванов - магнетичен, противоречив, непримирим, скандален... руски Хамлет. С трескаво съзнание, с надраскана душа, той още броди между нас и търси смисъл..."

Катастрофи, сънища и изневери мъчат секссимволите в спектакъла на "Трите мечки", режисиран от Владо Пенев. Бахаров, Вергов и Карамазов са луди за връзване в "Дакота" - една от твърде нашумелите пиеси на Жорди Галсеран.Реални и въображаеми катастрофи, мокри и сухи фантазии, любови и изневери мъчат героите, чиито неврози са универсални - нeзависимо дали връхлитат готини мъже като тях от XXI век или трубадури и рицари от Средновековието, за които също става дума.

Отидете и гледайте "Тайната вечеря на Дякона Левски" на театър Българска армия. "Ще разберете, че не сте се променили. - пише Кристина Караколева - 500-те години са в нас и по-лошото - че ние сме в тях. Но противно на Апостоловото твърдение, времето нас не ни е обърнало все още. Още пет пъти по толкова няма да стигнат докато не се изродим, смесим или изчезнем, защото някак ДНК-то ни е робски програмирано. ... Ха-ха, тия актьори ме заразиха със смелите си заявки. Да играеш Левски? Да пишеш за Левски? Втурвай се под бесилото им. Ще гледаш сеир. Отиваш ли? Народе????"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: