Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С флашмоб деца от София и Дупница се включиха в антидрога инициатива
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:05 / 27.10.2015Коментари (0)195
©
С най-големия провеждан до сега антидрога флашмоб "Proud To Be Drug Free" деца от София и Дупница се включиха в инициативата "Red Ribbon", организирана от Агенция "Митници" и американската Агенция за борба с наркотиците DEA. За шеста поредна година в България се проведе събитието в памет на Енрике Камарена, агент на ДЕА, отвлечен и зверски убит от мексикански наркотрафиканти. В него тази година се включиха 200 тийнейджъри от училища в София и Дупница.

Заместник-посланикът на САЩ у нас Мартина Строг каза, че с днешното събитие почитаме смелостта. Не само смелостта на Енрике Камарена, не само смелостта на агентите на DEA и служителите на Агенция "Митници", но и смелостта да кажеш "не" на дрогата, смелостта да помогнеш на приятел и смелостта да признаеш, когато си сбъркал. Агент на DEA разказа на тийнейджърите за живота и героичната смърт на Кике Камарена.

Стефан Бакалов от Митница Аерогара София разказа на децата за опасностите, свързани с употребата на наркотици и особено на новите, синтетични дроги. Десетки въпроси зададоха децата: какви наркотици се задържат най-често в България, какви са най-употребяваните дроги тук, как се разпознават наркотрафикантите и т.н. Тийнейджърите се интересуваха защо в някои държави продажбата на наркотици е разрешена и защо легално в български магазин може да се купи дизайнерска дрога. Децата питаха какво значи наркотест и различен ли е той за различните наркотици, а митническите служители демонстрираха пред учениците как се тестват незаконните субстанции.

В събитието се включиха детския танцов ансамбъл на "Актавис" от Дупница, таекуондо тим "Похион", танцово училище "Dance Station" и ролеристите от "Dancing Wheels", които показаха, че спортът и изкуството са истинските алтернативи на живота с дрога. Поп-звездата Орлин Павлов пя и танцува с тийнейджърите в покрепа на антидрога кампанията.

Събитието завърши с най-големия провеждан до сега в България антидрога флашмоб. На Терминал 2 на Летище София тийнейджърите танцуваха пред погледите на български и чуждестранни пътници, заявявайки "Proud To Be Drug Free".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: