Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осъден в Гърция, кандидат за кмет на Дупница,иска процес в България
Автор: Венцислав Илчев 17:07 / 12.02.2024Коментари (0)543
© Фокус
Кандидатът за кмет на Община Дупница Методи Захаринов поиска процес в България, след като стана ясно, че е осъден на 6 години затвор в Гърция заради притежание на фалшиви евробанкноти, предаде репортер на "Фокус“. На пресконференция народният представител от Кюстендилски многомандатен избирателен район Димчо Димчев посочи, че желанието му е да помогне на един български гражданин, а именно на Методи Захаринов. Човек, който е бивш служител на МВР, човек който е изключително честен, трудолюбив, със здраво семейство и две прекрасни деца.

Той е осъден много назад във времето от гръцките власти, но м. г. по времето на местните избори, когато беше кандидат за кмет на Дупница, срещу него беше издадена Европейска заповед за арест от гръцките власти и съответно искане за неговото екстрадиране, за да може той да излежи присъдата си в Гърция.

"Целта днес е не да оневиняваме или да инкриминираме Методи Захаринов, а да искаме да се спазят законите и той да излежи присъдата си в България. За пореден път българските институции абдикират от своите граждани. Имаме сигнали, че Методи Захаринов просто може да бъде пратен в Гърция, без българската страна да се бори за него, заяви Димчо Димчев.

Случаят е от 2008 г., когато при проверка на границата в чантичката на Захаринов са открити копия на евро банкноти – 9 броя. През 2014 г. от гръцките власти той получава присъда 6 години затвор.  През 2018 г. срещу дупничанина е издадена Европейска заповед за арест, като през 2020 г. тя е преведа на български език и е изпратена в България. Едва през 2023 г. по време на предизборната кампания за местни избори, когато Методи Захаринов е независим кандидат за кмет на Дупница, подкрепен от "Възраждане“, той е задържан.

"По време на продажба на лек автомобил една част от парите ми бяха платени в български левове, а другата в евро. Аз не зная дали тези банкноти са били истински или не“, заяви Захаринов.

"Искам българският съд да откаже изпълнението на европейската заповед за арест и да започне нова процедура по признаване и изпълнение на съдебния акт“ посочи Захаринов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: