Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Лапачите" отвръщат на удара със заплахи по телефона
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:45 / 26.03.2010Коментари (0)616
ДДС мафията край българо-гръцката граница отвръща на удара. Около 2 часа след полунощ вчера неизвестен, свързан с организираната престъпна група "Лапачите", заплаши по телефона селскостопанския производител от Петрич Вангел Въчков. Както съобщи в предния брой в. "Струма", на среща с финансовия министър той повдигна въпроса, че се съсипват българските производители, тъй като търговци, без да плащат ДДС, внасят зеленчук от Гърция и подбиват българското производство. Още десетки стопани на срещата заявиха същото по повод обществената тайна.

Страх ме е за живота, за семейството ми, позвъни вчера в редакцията В. Въчков. Той уточни, че никога не е уличавал когото и да е в престъпления, и няма нищо общо със случващото се през последните дни.

Това е факт, който екипът на в. "Струма" потвърждава: В. Въчков с изказването си на срещата с министър С. Дянков заедно с още десетки стопани повдигнаха въпроси, които спъват развитието на българското земеделие, но не съобщиха конкретни факти или лица, опасното в случая е, че организираната група на "Лапачите" продължава да действа чрез свързани с нея хора, които са на свобода. Явно са в ход действия за замитане на следи и сплашване на хората, на евентуални бъдещи свидетели. Това може да стане само ако има чадър над източвалите ДДС, чието разплитане започна от използване на Булстат номера на "Шел" и "Лукойл". Очакванията са прокуратурата, следствието и полицията да ускорят разплитането на крупната мрежа за източване на ДДС, за да сложат край на престъпната мрежа, действаща около българо-гръцката граница, през която от години вървят канали за дрога, трафик на крадени коли, гориво, дрехи, храни и селскостопанска продукция.

Министър Цветан Цветанов и гл. прокурор Б. Велчев, вярваме, ще вземат всички мерки да се открие името на близкия до "Лапачите", заплашил един обикновен производител.

В срещата с финансовия министър С. Дянков участваха и се изказаха десетки стопани, дали "Лапачите" ще затворят устите на всички?!

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: