Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Концерти с кауза" обединява любими български изпълнители
Автор: Венцислав Илчев 13:35 / 12.03.2024Коментари (0)942
©
Легендарната рок група "Спринт“, "Дует с кауза" - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, група "Хоризонт", Краси Недялков и още поп и рок изпълнители обединяват творчеството си в "Концерти с кауза“. В интервю за Blagoevgrad24.bg един от участниците в националното турне и любим български изпълнител Галя Георгиева посочи, че инициативата е в подкрепа на обществено-значими за обществото каузи.

Това се Информационна кампания "Да сверим биологичния си часовник навреме“, посветена на хората с репродуктивни проблеми и каузата "За повече българска музика в национален ефир“.

Чрез информационната кампания "Да сверим биологичния си часовник навреме“ се дава повече гласност на обществено значимата кауза, свързана с репродуктивното здраве на младите хора в България. "Живеем в такова време, че хората отлагат за все по-късно моментът, в който да станат родители. Дали е заради кариера или заради други препятствия в живота – това се отлага във времето. Случва се така, че когато решат да станат родители, не винаги това може да стане толкова лесно“, каза Галя Георгиева. По думите й все повече хора се сблъскват с този проблем, а това води след себе си до различни по вид процедури.

"Аз съм една от инициаторите на тази кауза, защото съм една от хилядите български жени, сблъскали се с този проблем. За моя радост вече съм щастлива майка имам две деца, близнаци, след инвитро процедура. Зная колко е трудно за да се стигне до този момент. Признавам, че не съм знаела навреме за възможностите, предоставяни от днешната медицина. Това мое незнание ми е попречило да се възползвам от възможностите, които ми дава медицината“, разказа Галя Георгиева.

Целта е да се предостави информация за превенция и насърчаване на жените на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Изследването дава възможност за преценка, бъдещ избор, според съвременната медицина и вземане на адекватни мерки.

Другата кауза е Националната кампания "За повече българска музика в национален ефир“, която се е превърнала в такава на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните медии, и набира все повече привърженици.

"Целта  е да се даде гласност на каузата за съхраняване на българската култура, българския език и националната ни идентичност като цяло. Това мотивира младите хора да творят. Да творят на български език, да се чуват по радиостанциите техните песни. Това е нашата красива българска музика. Колкото повече българска музика звучи в национален ефир, толкова повече това има възпитателна цел и дава стимул на младите“, каза родният изпълнител.

Тази вечер концертът е в Кюстендил. Началото е от 18.30 часа в голямата зала на читалище "Братство“. Той е под патронажа на кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. "Много му благодаря, защото имаме специална подкрепа от негова страна“, посочи Галя Георгиева.

Следват концерти в Стрелча, Панагюрище, Петрич, Радомир, Враца и Самоков.

"Навсякъде имаме подкрепа от местната власт. Това е изключително признание, защото кметовете подават ръка. Все повече хора да чуят за каузите, да чуят и нашите песни“, коментира Галя Георгиева. Тя допълни, че партньор на концертите е Фондация "Искам бебе“, а идеята е с част от събраните средства да се подпомогне поне една двойка с репродуктивни проблеми.

Мотото на всички участници в турнето е: "Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: