Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Две седмици след откриване на медицински кабинет от министър Нанев мазилката падна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:34 / 19.02.2010Коментари (0)640
© Blagoevgrad24.bg
През шумно открития от министъра на здравеопазването Божидар Нанев медицински кабинет в град Бобов дол са минали до момента 135 пациенти, или средно на ден по 6-7 души са търсили помощ от специалистите. Вчера дежурен беше д-р Латиф Ананов, бивш управител на бобовдолската болница. Ето какво каза той:

Кабинетът беше открит заради това, че болницата в Бобов дол работи само по 22 клинични пътеки, които са крайно недостатъчни, за да съществува нормално здравното заведение. Според мен приоритетно е лекарите, които работят в болницата в Бобов дол, да дават дежурства в кабинет. В болницата работят 10 лекари специалисти. В новооткрития кабинет идват колеги от Дупница и Кюстендил, които работят в спешните центрове, но не са специалисти. В Спешен център в Бобов дол има само 4-ма лекари, другите са фелдшери, а когато има тежък инцидент, решаващата дума е на лекаря, а не на фелдшера.

Не зная по чие нареждане пациентите от Спешен център в Бобов дол и от кабинета, в който съм дежурен в момента, се изпращат директно в болницата в Кюстендил, която е много по-далече, отколкото общинската болница в Дупница. Кюстендилската болница е областна, тя се финансира и от държавата, а общинската болница в Дупница се издържа сама с парите от клиничните пътеки, заяви д-р Латиф Ананов.

Репортер на "Струма" установи, че откритият медицински кабинет в Бобов дол от здравния министър Божидар Нанев дори не е боядисан, личат следите от преместените шкафове, а кабинетът е оборудван само с един нов ЕКГ апарат, всичко останало е от Спешния център. Мазилката в новия кабинет едва е изчакала да мине министърът на здравеопазването и веднага е започнала да се разпада.

Д-р Латиф Ананов заяви, че оборудването в здравния кабинет е крайно недостатъчно, необходими са спешно дефибрилатор и друга животоспасяваща апаратура.

Спешният шкаф за медикаменти е празен, той беше пълен с лекарства само за пред министъра на здравеопазването. Сега, когато се налага да се ползват лекарства за пациентите на кабинета, те се искат от спешния център.

В същото време заплатите на лекарите в Спешен център за едно дежурство са 50 лева, а за лекарите в новооткрития медицински кабинет са 100 лева. Това допълнително създава напрежение между медиците, тъй като има лекари с по 8 дежурства на месец в новия кабинет, което им носи по 800 лева над заплатата, а други едва успяват да се уредят с по едно дежурство и остават само със 100 лева бонус.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Природни стихии
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: