Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Журналистът, интервюирал Борисов: България прави всичко възможно да се отчужди от Северна Македония
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:43 / 30.11.2020Коментари (5)600
©
Михаел Мартенс, авторът на интервюто с Бойко Борисов за германския Frankfurter Allgemeine Zeitung, след публикацията му и реакциите на македонската общественост, посочва в профила си Туитър, че с поведението си България прави всичко, за да загуби приятелството си с македонците, цитират думите му македонското електронно издание "360 степени" ("360 градуса", бел. ред.) и Агенция "Фокус".

"С мъдрата политика от 1991 г. България беше в най-добрата позиция да превърне Македония и македонците в най-близките съседи и приятели. Вместо това, България прави всичко възможно да се отчужди от потенциалния си съюзник с покровителствено отношение и унижение. Това е сигурен начин да загубите приятели," казва Мартенс.

"Коментирайки защо България наложи вето на започването на преговори на ЕС със Северна Македония, Борисов заяви, че "българските комунисти" и "Сталинистка Москва" са виновни, тъй като са опитали да превърнат българите в македонци след Втората световна война", написа в друг туит Мартенс.

Германският журналист Михаел Мартенс е изключителен експерт по ситуацията на Балканите. Той е дългогодишен кореспондент в региона за най-влиятелния германски вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, отбелязва македонското издание.

Още по темата: общо новини по темата: 705
20.03.2024 »
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
22.11.2023 »
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изключителен тъпанар е. Какъв експерт може да е,като не е наясно кой ръчка тамошния политически елит да ни наричат татари и фашисти. Я да се сети тази свиня,1990г. братята ИМ станаха ли ГДРци и кой към кого се присъедини. Пък да погледне и към двете Кореи. Когато едно дете е в разделено семейство в което му се насажда омраза към другия родител и то почне да го обижда и да се отчуждава,кой е виновен за отчуждението ? Македония е отчуждена от България от 10 септември 1944г. С дейното участие на българските комунисти и в последствие от Тито. Вече две поколения са с промити мозъци и неясна идентичност. Дядовците и бабите на тези македонски политици ако са ходили на училище ,ни един от тях не е учил или да е получил свидетелство,че е изучавал македонски език. Български и някой чужд. И как за 70г.се пръкна македонски ? Като си кълчиха езика и се сърбееха. България не е отчуждила Македония. Просто и каза,че са лицемерни ,червени,кремълски и белградски капути. Да си променят учебниците и да се държат,като комшии,а не като врагове. Не братя.Деца са ни. Възпитани от боклуци,защото ние не сме участвали във възпитанието на сегашните политически боклуци. Ние сме участвали във възпитанието и образованието на дядовците им и бабите.
0
 
 
Този не е никакъв изключителен експерт по ситуацията на Балканите.Като чета какви ги дрънка и като гледам физиономията му, явно иска да изживее своите пет минути слава, но явно ще си остане посредствен журналист, захлебил от македонците.
+1
 
 
Трудно ще е за който и да е външен наблюдател да схване поне някаква логика в поведението на нашите политици, камо ли пък да говорим за подкрепа. Предполагам, че голяма част от политиците ни разбират безумието, в което се набутаха, но не виждат по-добро решение, малцина са го направили осъзнато, поради малодушие, за да се харесат на публиката. Но най-голямата част от тях дори и не могат да осъзнаят, че са се набутали!!! "..."българските комунисти" и "Сталинистка Москва" са виновни, тъй като са опитали да превърнат българите в македонци след Втората световна война""! Това никой няма да го отрече. Затова обаче трябва да ги отблъснем, да потвърдим страховете им, че сме най-големите им душмани и насилствено искаме да им отнемем идентичността и да ги българизираме! А такъв ще е резултатът от мислене и действия от рода на: "Като им наложим вето, като останат без никаква перспектива, те ще бъдат принудени да признаят, че са българи, сега са ни паднали, да се възползваме от шанса"!!! Това е абсолютно невъзможно да се случи, това е налудничево очакване! Жельо Желев беше визионер и държавник, той освен че мислеше с няколко хода пред останалите, имаше и куража да ги води напред, без дори да има харизма!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: