Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Великобритания се отказва от европейските работници по-рано от очакваното?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:59 / 23.01.2020Коментари (0)379
©
Британският премиер Борис Джонсън е напът да се откаже от поето по-рано от правителството обещание за отлагане на предстоящите забрани за влизането на нискоквалифицирани работници, сред които хиляди българи, във Великобритания след Brexit, пишат британските издания Financial Times и Independent.

През 2018 г. бившият министър-председател Тереза Мей публикува бяла книга, в която бе предложен двугодишен "ограничен във времето път за временно наемане на чужди работници“. Документът дойде в отговор на натиск от страна на британските работодателски организации. С намерението на Джонсън този "гратисен“ период да не се спази се очертава имиграционните правила да се превърнат в арена за сблъсък между правителството и бизнеса. Представители от Даунинг Стрийт са коментирали, че кабинетът очаква планът на Джонсън да бъде обсъден тази седмица, като "политическото желание е да се обмисли да няма преходен период“. Въпреки това те подчертават, че засега не е взето окончателно решение.

Припомняме, че преди референдума във Великобритания през 2016 г. агитиращите за напускане на ЕС (сред които и Борис Джонсън) изтъкваха като довод за излизането от Блока факта, че така ще спре потокът от българи и румънци към Кралството, които заради по-ниските си изисквания за заплащане "открадвали“ работни места от британските граждани. От общо 85 хил. сезонни работници в британското селско стопанство около 30 хил. берат плодове. Правителството от години заканва да забрани на гражданите на други страни от ЕС да живеят и работят в страната без виза. По този начин се предизвикват силни опасения сред фермите, които разчитат на чужденци да им берат реколтата. Миналата година стана ясно, че им е все по-трудно да намират сезонни работници, пише "Блиц".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: