Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръмп заплаши Европа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:06 / 04.08.2019Коментари (2)467
©
Американският президент Доналд Тръмп поиска европейските държави да приемат обратно гражданите си, заминали за Сирия, за да воюват за "Ислямска държава", като в противен случай заплаши да пусне заловените бойци в Европа.

"Имаме хиляди бойци на "Ислямска държава", които искаме Европа да приеме. Нека да видим дали ще ги приемат, а ако не, вероятно ще трябва да ги пуснем към Европа", заяви Тръмп пред репортери пред Белия дом, цитиран от ДПА и БТА.

Около 2000 чуждестранни екстремистки бойци са задържани от подкрепяната от САЩ и оглавявана от кюрдите коалиция Сирийски демократични сили (СДС), а Вашингтон призовава страните по целия свят да приемат обратно гражданите си и да ги изправят пред правосъдието.

САЩ предупредиха, че екстремистката групировка "Ислямска държава" остава сериозна заплаха въпреки разгрома на физическия "халифат" в Ирак и Сирия, като същевременно посочват, че Ал Каида се е съвзела до върховите равнища на силата си.

Главният американски координатор за борбата с тероризма Нейтан Сейлс заяви пред репортери във Вашингтон, че е нужно глобално усилие за изтласкване на "Ислямска държава" от Афганистан и Африка, особено в Нигерия, и САЩ не могат да водят войната сами.

"Ислямска държава" "предприема все по-смъртоносни нападения" и "се разширява в нови райони", добави Сейлс.

В райони в Ирак и Сирия групировката все още разполага с около 15 000 бойци, каза Джеймс Джефри, специален представител на САЩ в международната коалиция срещу "Ислямска държава".

Джефри подчерта, че "Ислямска държава" има крепости в Сирия, които са в територии извън обхвата на операциите на САЩ и СДС в Североизточна Сирия, включително в региони под контрола на сирийския президент Башар Асад.

Докато през последните години вниманието на света се изместваше към "Ислямска държава", Ал Каида съумя да спечели позиции, предупреди Сейлс.

"Ал Каида е толкова силна, колкото винаги е била", добави той.

Американските служители отказват да коментират съобщенията, че Хамза бин Ладен, син на бившия водач на Ал Каида Осама бин Ладен, е бил убит.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
снимка на дърта рускиня с гневно лице и държаща лист хартия на който е написано ..... тръемп поверни наши пенций :)
0
 
 
Мисля, че е крайно време така наречения миротворец Тръмп да си прибере всички военни от всички зони по света, 'имащи нужда' от налагането на 'мир'. Ако ли не, всички европейски държави, които му сърбаме попарата, ще му изпратим всички пришълци, цигани, изнасилвачи, крадци и прочие, с които се напълни цяла Европа. Така би трябвало да му отговорят приведените в кръста европейски 'лидери'..
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: