Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трима души загинаха в резултат от стрелба до кюрдски център в Париж
Автор: Иван Христов 16:29 / 23.12.2022Коментари (0)228
©
Трима души бяха убити при стрелба в петък в Париж. Това съобщи телевизионният канал BFM. Трима души са загинали, трима са ранени, един от които е в критично състояние. Задържан е 69-годишният стрелец, който откри стрелба близо до кюрдския културен център на улица Енгиен в 10-и район на Париж.

Извършителят е в средно тежко състояние, съобщи кметът на 10-ти район на френската столица Александра Кордебар, където е станал инцидентът.

"Мъжът, който стреля в 10-и район на Париж, е задържан, каза началникът на районното кметство ". Според нея стрелецът е 69-годишен пенсионер, който преди това е работил в Националната железопътна компания. Мотивите му все още не са установени.

Тя добави, че мъжът е открил огън в близост до кюрдския културен център, намиращ се на улица Енгиен 16. Нападателят също е стрелял по местен ресторант и бръснарница, добави Кордебар, който е бил близо до местопрестъплението.

Прокуратурата образува разследване за стрелбата по членове "Умишлено престъпление", "Убийство" и "Насилие при утежнени обстоятелства". В същото време прокуратурата все още не е квалифицирала действията на стрелеца като терористичен акт.

Мотивите на нападателя се разследват от полицията, но както стана известно, срещу него вече е образувано дело по обвинение за "расистки прояви с използване на оръжие". През 2021 г. той е задържан за нападение със сабя на мигрантски лагер, съобщиха от полицията.

"Във връзка с драматичните събития в Париж се връщам в столицата“, написа в Туитър френският вътрешен министър Жералд Дарманен, който преди това бе  на обиколка в регионите. Той потвърди, че стрелецът е задържан.

В същото време от кметството на района, където е станал инцидентът, съобщиха, че около кюрдския център "не е имало специална охрана".

По-рано каналът съобщи за смъртта на двама души.

По предварителни данни на полицията извършителят е действал сам.

Полицията и прокуратурата разследват мотивите на стрелеца.

Вестник Le Parisien съобщи, че нападателят преди това е извършил два опита за убийство. Миналата година той нападна със сабя мигрантски лагер в 12-ти район. Задържаният е излязъл от затвора по-малко от две седмици преди престъплението, което е извършил в петък, 12 декември. Оттогава той е под законов контрол, забранено му е да носи оръжие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: