Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ООН добавя Израел към "списъка на срама" за предполагаеми нарушения на правата на децата по време на война
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:51 / 07.06.2024Коментари (0)1021
©
Израел и ХАМАС са добавени към така наречения "списък на срама" на ООН, който е приложен към годишния доклад, представен от службата на генералния секретар Антонио Гутериш, в който се документират нарушения на правата на децата по време на въоръжени конфликти, предаде The Times of Israel.

За първи път Израел и ХАМАС са включени в този списък, като се присъединяват към редиците на Русия, "Ислямска държава", "Ал Кайда", "Боко Харам", Афганистан, Ирак, Мианмар, Сомалия, Йемен и Сирия. Обвиненията срещу Израел означават, че се смята, че той е първата демократична държава, включена в списъка.

Предишни доклади включват раздели, посветени на израелско-палестинския конфликт, в които Израел е обвиняван в тежки нарушения на правата на децата.

Въпреки това Израел никога не е бил включен в приложението в края на доклада за "изброените страни, които през отчетния период не са въвели мерки за подобряване на защитата на децата". Това приложение е станало известно като "списък на срама".

Йерусалим реагира остро заради съобщението, като министър-председателят Бенямин Нетаняху е заявил: "Днес ООН се вписа в черния списък на историята, като се присъедини към поддръжниците на убийците от ХАМАС. Израелските отбранителни сили (ИОС) са най-моралната армия в света и никакво заблуждаващо решение на ООН няма да промени това".

Постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан е предал официално уведомление в петък (7 юни) от началника на щаба ИОС на Антонио Гутериш.

"Вие знаете, че израелската армия е най-моралната армия в света. Това неморално решение само ще подпомогне терористите и ще възнагради ХАМАС. Единственият, който е включен в черния списък днес, е генералният секретар (Антонио Гутериш), чиито решения от началото на войната и дори преди това възнаграждават терористите, като ги стимулират да използват деца за терористични актове".

"Сега ХАМАС ще продължи още повече да използва училища и болници, защото това срамно решение на генералния секретар само ще даде на ХАМАС надежда да оцелее и само ще удължи войната и ще удължи страданията.

Срамът е за него", е заявил Ердан.

Още по темата: общо новини по темата: 363
06.07.2024 »
26.06.2024 »
22.06.2024 »
17.06.2024 »
11.06.2024 »
10.06.2024 »
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: