Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
7 души, включително две деца, са изчезнали след силни бури в Южна Франция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:48 / 10.03.2024Коментари (0)1087
©
Френските спасители издирват седем души, включително две деца, изчезнали след силни бури, връхлетяли южната част на страната, като се смята, че повечето са били отнесени в коли на наводнени мостове, предава France 24.

Четиричленно семейство, включително две деца на 4 и 13 години, е попаднало в наводненията, докато се опитвало да премине по мост над река Гардон в село Дионс, северно от град Ним, съобщиха от префектурата.

Бащата и двете деца все още се водят за изчезнали, но 40-годишната майка, която също е била в колата, е намерена от спасителите и откарана в болница.

В неделя (10 март) в Дион хеликоптер е прелетял над селото и над водите на река Гардон, а голям брой пожарникари са се включили в издирването, подпомагани от дронове и кучета. Мостът все още е под вода.

Спасителите са издирвали и две жени, за които се смята, че са на 47 и 50 години, които са говорели по телефона от моста в град Гударгус на север, преди да изгубят връзка.

Друг шофьор, с белгийско гражданство, също е изчезнал и се предполага, че е бил отнесен от мост в село Ганиер, също в департамент Гар. Пътят е бил затворен, а полицай е наредил на шофьора да не се движи по моста.

Пътник в автомобила му, също белгиец, успял да излезе и да се скрие в едно дърво, преди да бъде спасен след повече от два часа сред клоните.

В съседния департамент Ардеш управителят на водноелектрическа централа, който отишъл да провери съоръжението, също е в неизвестност от събота (9 март) вечерта в село Сен Мартен дьо Валамас. Издирването продължава.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин е съобщил, че спасителите са извършили общо 35 операции по време на бурята и проливните дъждове, обхванали департаментите Ардеш и Гар. Той е добавил, че всички отнесени автомобили са били намерени, но все още няма "нито следа" от изчезналите.

Префектурата в департамент Гар е изразила съжаление, че въпреки многобройните предупреждения за настъпващата буря "все още виждаме поведение, което е опасно преди всичко за самите хора, но и за хората, чието задължение е да им се притекат на помощ".

Още по темата: общо новини по темата: 386
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: