Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Здравният ни министър женен за една от най-красивите бивши гимнастички
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:59 / 01.02.2021Коментари (0)680
Министърът на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов, в последните месеци се труди неуморно и е оставил на заден план себе си и семейството си. Самият той призна, че известно време дори не е можел да прегърне малкия си син, защото в дома си е създал "специални коридори“, в които да не се засичат с детето и съпругата си, за да ги предпази от евентуално заразяване с коронавирус.

Лекарят е женен за една от най-красивите и талантливи бивши гимнастички – Илиана Динекова, която продължава кариерата си в ансамбъла на Нешка Робева. Съвместното съжителство с професионална спортистка се е отразило и на проф. Ангелов, който пък е запален по тениса. Преди пандемията от Ковид-19 той често можел да бъде засечен да хвърчи с ракетата по тенис на кортовете на сестрите Малееви в София. Освен че усилено практикува един от най-престижните спортове в света, здравният министър е и върл фен на нашата първа ракета – Григор Димитров, като не е пропуснал нито един мач в кариерата му.

Другото хоби, носещо удоволствие на професора, са тежките планински походи. За него разходките из Витоша са просто загрявка, а целите му се простират далеч извън пределите на България. Една от големите му мечти, за която досега не е успял да намери време, е да изкачи връх Монблан в Алпите, който е с височина 4809 метра, както и още по-внушителния Килиманджаро в Танзания, който се извисява на 5892 метра над земята.

Екстремните изживявания не са никак необичайни за Костадин Ангелов, който може да се похвали, че е оцелявал на самотни острови в океана заедно с участниците на няколко поредни издания на риалити шоуто "Сървайвър“. За пръв път той се присъединява към екипа на формата през 2006 г., когато заминава с тях за Доминикана като главен лекар на продукцията. Притеснението е голямо, защото носи отговорност не само за участниците, но и за огромния екип от оператори, режисьори, сценаристи и технически персонал. В следващите издания взема със себе си подкрепление, но отново последната дума при напечените ситуации на терен е негова. Топли спомени той пази от изживяванията си на Карибите, където местните смятали лекарите за богове.

Макар от него да зависело здравето на всички в "Сървайвър“, самият той също преминал през някои премеждия, като нападение от опасни комари и екзотичен вид мухи, но въпреки това не съжалявал, че отишъл на другия край на света, защото срещнал много приятели. Един от тях е водещият на предаването Владо Карамазов, с когото са близки и до днес. Неведнъж актьорът е споделял, че е хипохондрик и редовно си приписва диагнози, а именно проф. Ангелов го успокоявал и приземявал, за да не получи инфаркт от притеснение.

Хората от обкръжението на здравния министър го определят като изключително духовит и начетен човек, от когото може да се научи много. Освен че имал огромна лична библиотека, той бил и голям меломан. Не е тайна, че любимата му певица е Лили Иванова, с която са и в топли приятелски отношения. Проф. Ангелов обаче харесвал и българския фолклор и можел да играе хоро като професионалист от танцов ансамбъл.

Макар днес да е постигнал шеметна кариера и да е спасил стотици животи, навремето лекарят, роден в Нова Загора, бил готов да захвърли престилката и да се откаже от призванието си. "Започнах работа в спешно отделение, в шокова зала. Още в самото начало, след около 15 дни, докараха едно момченце, на година и половина, от катастрофа, но вече беше починало. Помня първите си стъпки със смъртта на това детенце – до ден днешен помня името му, лицето му – всичко. Не можех да повярвам, че това се случва. Тогава много исках да захвърля и престилката, абсолютно всичко, свързано с медицината – докато ме обучаваха, никой не ми беше казал, че и децата умират. Беше труден момент в живота ми...“, споделя проф. Ангелов, за когото щастието на децата е лична кауза и до днес и той не спира да провежда кампании в тази сфера, пише "Ретро".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: