Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Три прости трика, които да приложите при смяна на маслото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:17 / 27.02.2024Коментари (0)979
©
Добре известно е, че редовната и правилна смяна на маслото на двигателя увеличава неговия експлоатационен живот. Има обаче и някои допълнителни действия при това обслужване, които ще помогнат за подобряване на ресурса на задвижващия агрегат, както и на автомобила като цяло, категорични са експерти и посочват някои от от тях.

Много от шофьорите, например, подценяват важността на цялостното почистване на маслената система при смяна на маслото. В случая се препоръчва използването на специални помпи, които могат ефективно да отстранят остатъците от масло през каналите на щеката за измерване на маслото. 

Проблемът е, че този метод може да изисква допълнителни разходи и има по-прости трикове за постигане на същата цел, пише AutoMedia.bg. Първият е колата да бъде повдигната от едната страна. Изборът на страна зависи от конкретния модел автомобил и местоположението на пробката за източване на маслото. Важно е да се отбележи, че трябва да се следвате инструкциите на производителя и да се уверите, че превозното средство е здраво закрепено на крика, за да осигурите безопасност при работа под него.

Вторият метод включва използването на компресор. Първо е важно да отворите капачката, пред която се налива моторното масло. След това трябва да затворите дупката с ръка и да поставите цевта на пистолета между дланта и гърловината, като постепенно вкарвате въздух. Под налягане остатъчното масло ще изтече от дренажния отвор. Този метод може да изисква известен финес. Важно е да внимавате да избегнете попадането на маслото върху кожата или други повърхности.

Третият метод включва създаването на помпено устройство със собствените си ръце. За да направите това, вземете голяма спринцовка и термоустойчива тръба и ги сглобете заедно, като поставите тръбата върху дюзата на спринцовката и я нагреете. След това затегнете тръбата, за да не се измъква. По този начин ще можете да премахнете старото масло през отвора за измервателната пръчка. В случая също трябва да се работи много внимателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: