Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шесткратен носител на "Грами" ще свири и пее заедно с "Мистерията на българските гласове" в зала 1 на НДК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:09 / 24.04.2024Коментари (0)1106
©
Шесткратен носител на "Грами" ще свири и пее заедно с "Мистерията на българските гласове" в зала 1 на НДК, научи Sofia24.bg. Европейската част от световното турне на шесткратният носител на "Грами" Джейкъб Колиър започва от България след излизането на новия му албум Djesse Vol. 4. Звездата ще изнесе съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура. 

Програмата на концерта включва солови изпълнения на песни от новия албум на Джейкъб Колиър, самостоятелни изпълнения на хор "Мистерията на българските гласове", както и съвместни изпълнения на младия британец и световноизвестния български женски хор, които ще бъдат представени за първи път пред публика.

29-годишният Джейкъб Колиър е признат от музикалната критика и музикалните среди за един от най-надарените съвременни млади изпълнители. Почти безкраен е списъкът му с постижения, в които влизат шест награди Грами, дванадесет номинации за Грами, включително за най-добър албум на годината през 2021. В списъка му с колаборации са имена като Coldplay, SZA, Stormzy, Alicia Keys, Shawn Mendes и други световни звезди.

Звездата на младия музикант изгрява след като привлича вниманието на Куинси Джоунс  -  световноизвестен американски музикален и телевизионен продуцент, аранжор, диригент, композитор и велик тромпетист, работил с най-големите имена в джаза. 

Колиър го впечатлява с многогласните си и мултиинструментални YouTube кавър версии на известни песни. Под менторството на великия продуцент Джейкъб записва и издава през 2016 г. дебютния си албум In My Room, в който той, освен вокалните партии, изпълнява и записва и партиите на всички инструменти. В кратката си, но свръх успешна кариера, Джейкъб Колиър си е спечелил заслужено признанието "Коронованият принц на хармонията" и наследник на трона на Ерик Уитакър.

        

В последните няколко години Джейкъб придобива известност с енергичните си концерти, в които той прави публиката съучастник в изпълненията си като я превръща в огромен хор, дирижиран от самия него. Колиер е известен и с дарбата си да споделя разбиранията си за сложни въпроси от теорията на музиката на гениално прост, лесно разбираем за всички ни език. Въпреки че младият британец много пъти е заявявал,  че е голям фен на "Мистерията на българските гласове", едва сега, в София, ще е първата му среща с нашия световноизвестен женски хор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: